06-41369238

Werkelijk genieten

Op donderdag 24 maart jl. had ik een wonderbaarlijk mooie ontmoeting met Shanti Silos, de schrijfster van het boek ‘Schonen, dromen & ordinaire fun’ (dat in september 2011 uitkomt), een titel die mij zeker intrigeert. Wat betekent het woord schonen, waar droomt ze van en wat is in hemelsnaam ordinaire fun (en past dit bij het plaatje dat ik ervan heb)? Zo wat van die vragen die in mijn hoofd popten toen ze me de titel vertelde.

Aanleiding voor de ontmoeting was een tweet van Shanti die me vroeg thee te drinken met haar. Nu krijg ik wel vaker de vraag om koffie of thee met iemand te drinken en dat betekent meestal dat ik nog even door moet vragen wat diegene nu echt wil. Vaak blijkt het om een klant te gaan namelijk, die op een of andere manier niet rechtstreeks de vraag durft te stellen.

Dus ook bij Shanti ging ik het gesprek aan (over de telefoon) wat haar idee was van onze ontmoeting. Ze gaf aan ideeën te willen uitwisselen over het publiceren van een boek en hoe ze dit succesvol kan doen. Ze zei erbij dat ze vindt dat ik dat op zo’n goeie manier heb gedaan namelijk (ik ben overigens nog steeds bezig, want het is nooit klaar….). Een mooi compliment, vond ik.

Vervolgens vertelde ze waar haar boek over ging, omdat ik de titel niet in 1 x begreep. Dat was ook wel een beetje de bedoeling, gaf ze aan. Kijk, daar hou ik van, iemand die verwarring durft op te roepen… Nu al een vrouw naar mijn hart!

Dit verhaal was mooi, puur & oprecht en maakte me dusdanig nieuwsgierig dat ik die kop thee wel wilde drinken. Leuk feitje is ook nog dat ik haar vader op een netwerkbijeenkomst van de Renaissance Groep ben tegengekomen toen ik daar sprak. Al net zo’n bevlogen mens als Shanti, dat had ik snel door.

Onontgonnen stukje Amsterdam
Zo kwam het dus dat we afspraken bij Café de Pont, mijn stam-tentje aan de overkant van het IJ recht tegenover Centraal Station in Amsterdam. Dit is een stukje onontgonnen Amsterdam vind ik en dat is dan ook precies de reden dat ik mensen ermee kennis wil laten maken. Heel symbolisch eigenlijk: zo dichtbij en toch nog onontdekt…

De reis met de pont is een mini uitstapje dat leuk en tegelijkertijd een beetje spannend is (hoor ik van klanten), de meest voorkomende vraag die mensen zichzelf stellen is: ik heb toch wel de goeie pont? En dan ineens ben je er, het is namelijk maar zo’n 2 minuten varen en als je eruit komt struikel je bijna over het tentje.

Werkelijk genieten
In het gesprek hebben we van elkaars gezelschap werkelijk genoten, we leerden van alles van elkaar. We hebben namelijk hetzelfde doel, Shanti streeft innerjoy na en ik noem dat voldoening & succes.

Shanti verwoord het leven, het ondernemerschap en ook het schrijven van haar boek als een reis en is dat in de vorm van the Making of’ gaan verwoorden. Ik heb haar aangeraden deze reis nog veel meer te laten zien (bv op Twitter), dat maakt nieuwsgierig.

Ook is ze een groot fan van co-creatie en daarom heeft ze co-creatie avonden opgezet zodat mensen -live- mee kunnen praten over hoe het boek in de markt gezet kan worden. Ik vond het zowel geweldig leuk als slim klinken.

Daarbij vond ik de slogan ‘werkelijk leven & echt genieten’ zo mooi dat ik Shanti heb aangeraden deze onder de hoofdtitel te zetten. Dit geeft net even het beetje extra sjeu eraan, je voelt als lezer ineens dat het om iets wezenlijks gaat.

Shanti heeft mij ook geinspireerd door met zoveel passie haar verhaal te vertellen, door me te laten zien dat jezelf profileren & bescheiden zijn best samen kan gaan en door me te vertellen over de vorm van een van haar trainingen (1 dagdeel, 1 maand ertussen en dan weer 1 dagdeel), die precies mijn wens invult van dieper & langdurig contact. Dit ga ik ook met m’n Laat jezelf zien workshop doen.

Dit zijn voor mij de voordelen:

  • we bouwen meer relatie met elkaar op, zodat ik je meer kan geven
  • je kunt als deelnemer meer bereiken als je tussendoor praktijktoetsing hebt
  • ik hoor als trainer meer succesverhalen die ik weer kan delen om mee te inspireren
Laat een reactie achter
Bestel JA zeggen JA doen

Dit ben ik: Judith Webber

Waar wacht je op?

© 2018 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software