06-41369238

Wat wil jij nu echt?

Tijdens mijn vakantie heb ik een paar boeken meegenomen, met als voornemen dat ik ze uitlees. Nu klinkt dat misschien niet zo bijzonder, maar voor mij is dat het wel. Ik ben daar namelijk niet zo goed in, in het uitlezen van boeken.

Vlak voor mijn vakantie had ik een Rondje van de zaak met Karina en ik vertelde haar dat ik altijd halve boeken lees en me daar lange tijd schuldig over voelde naar mezelf toe. Dan zag ik die stapel half gelezen boeken weer liggen naast de bank op de verwarming en dacht: ‘oh ja, dat moet ik ook nog doen’. Weinig inspirerend en al helemaal niet tot actie aanzettend!, kan ik je vertellen!

Vanaf toen heb ik dan ook meteen besloten hiermee te stoppen, in het kader van ‘mildheid’ (zie ‘Mild voor jezelf zijn helpt‘) een goed idee leek me zo. Ik hou er namelijk wel van om het geleerde zo snel mogelijk in praktijk te brengen.

Het gaat om de volgende boeken: ‘Drie wensen, een experiment in begeren’, een verhaal van de schrijfster Noëlle die onthecht is van haar (materiële) begeertes, maar door haar vriendin Carole wordt geïnspireerd meer te wensen voor zichzelf, ook bijvoorbeeld een eigen huis. Natuurlijk werkt dit, tot haar eigen verbazing. Tot zover niets nieuws, ik kende de kracht van wensen, ook al handelde ik er zelf nog niet altijd naar.

Aan de hand van dit boek (dat ik trouwens mijn moeder puur intuïtief voor Moederdag heb gegeven om haar inspiratie te geven in haar ondernemerschap) ben ik mijn eigen top 3 van wensen gaan opstellen en sta ik daar elke dag even bij stil! En je raadt het nooit: de eerste wens is in een paar dagen tijd al uitgekomen!!

Ook heb ik ‘De plakfactor’ gelezen, een boek met aansprekende voorbeelden waarom het ene verhaal blijft hangen en het andere niet. De basis is een checklist waarlangs je een verhaal kan leggen om te zien of hij blijft plakken of niet. Leuk geschreven, zeker!

Enige jammere vind ik dat de grondhouding van de schrijvers is dat je zelf niet in staat bent dit soort verhalen te creëren, maar dat je ze vooral bij andere kunt herkennen. Ik ben er juist van overtuigd dat ieder mens heel veel verhalen in zich heeft, dat het alleen een kwestie van ‘wakker maken’ is.

Wat ik wel herken is dat echte verhalen die vanuit gevoel (lees: passie) verteld worden altijd blijven hangen! Dat is natuurlijk precies de basis voor mijn definitie van ‘Straal met je verhaal’.

Daarnaast heb ik ”t is groen en groener wordt het niet’ van Leen Zevenbergen gelezen. Wat mij betreft gaat dit over de ‘eerst doen, dan denken-mentaliteit’ die ondernemers van nature hebben. Ook is Leen een wandelend voorbeeld van iemand die iets wil en het najaagt! Hoezo onmogelijk, hoe onmogelijker, hoe leuker, is zijn credo! Hier herken ik veel van mezelf in, zeker sinds het moment dat ik besloot ondernemer te worden. Als ik iets wil, dan die ik tegenwoordig het volgende:

– ik ontdek het
– ik uit het publiekelijk (op schrift en mondeling)
– ik (onder)neem actie om het te bereiken, hoe onmogelijk het soms ook lijkt in andermans ogen.

Geluk speelt hierbij geen rol, durf ik stellig te beweren!

Het bindende thema van al deze boeken is volgens mij ‘wat wil je nou echt’! Want als je dat eenmaal weet, dan is het begin van de verwezelijking van de droom slechts 1 stap verwijderd van je. Zoals het Leen het ook beschrijft, je pakt deze droom in stukjes aan (en je weet niet altijd wat de volgende stap is van te voren). Dat hoeft ook niet, als je maar begint!

Maar het begint volgens mij nog een stapje eerder, namelijk met bedenken: ‘wat wil jij nu werkelijk (bereiken)?’

Ik weet het wel: ik wil bereik krijgen voor mijn boodschap: ‘Laat jezelf zien’, al coachend, trainend, schrijvend en sprekend. Gewoon omdat het kan, omdat ik het kan!

Wat wil jij nu echt?

Deze column heb ik geschreven voor De Zaak, kennisnetwerk voor ondernemers, waarvoor ik 1 x per maand rondom het thema ‘Puur ondernemerschap’ schrijf.

2 Reacties
 • John Vrakking | daVinci - Orde op Zaken
  19 augustus 2010 at 16:52

  Als iets ‘er niet van komt’ heb je daar een reden toe. ‘Iets’ houdt je tegen: dat is je weerstand. Weet je al waarin die besloten lag?
  Ben benieuwd!`
  Met enthousiaste groet, John Vrakking | daVinci – Orde op Zaken


  • Judith Webber
   19 augustus 2010 at 18:22

   Wat betreft de half uitgelezen boeken weet ik wel waar het ‘m in zit, namelijk dat ik snel de lijn van het boek zie en na de helft vaak niet meer geboeid ben.

   Het boek is dan te voorspelbaar voor me. Dat heeft me even gekost om achter te komen, ben blij dat ik het nu weet. Dit geeft me veel rust!

   John, vanwaar denk jij dat het om weerstand gaat?Laat een reactie achter
Bestel JA zeggen JA doen

Dit ben ik: Judith Webber

Waar wacht je op?

© 2018 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software