06-41369238

De ander – wie is dat eigenlijk?

De ander, wie is dat eigenlijk? We hebben het namelijk verrassend veel over die persoon, die ander.

Wat zou de ander er wel niet van denken en zeggen als we onszelf helemaal laten gaan, ongeremd zijn zogezegd?! Velen zijn er waanzinnig bang voor, voor die ongeremdheid. Ook al weten we niet wie het is, kunnen we de ander niet aanwijzen of zelfs een naam of identiteit geven.

Ook vullen mensen vaak in hoe dingen wel eens zouden kunnen worden opgevat door anderen. Als zogenaamde bescherming. “Nee… Ik heb het niet over mezelf natuurlijk” dat zou te voor de hand liggend zijn. Het gaat over anderen, ik hou vast rekening met ze voor jou, omdat ik om je geef. Lief hè?

En dat allemaal terwijl er maar één persoon het allerbelangrijkst is in jouw leven: JIJ

Zo verbluffend simpel is het!

Wat niet wil zeggen dat je met niemand rekening houdt of geen sociaal gedrag vertoont. Daar zijn we wel bang voor, dat is de angst… Precies die angst die jou tegenhoudt uit te spreken dat jij het zelf anders opvat, niet zo leuk/fijn of wat dan ook vindt!

En wat daar zo spannend aan is, dat is net zo simpel. Door te durven laten zien wat je raakt, laat je zien waar je pijn hebt, laat je iets van jezelf zien, een kwetsbaar stuk. En ja we hebben geleerd dat als je kwets-baar bent, je ook gekwetst wordt!

De kunst is niet zozeer kwetsbaar te zijn (want daarmee roep je kwetsen op je af), maar wel open. En ik kan het weten… Ik ben zo gesloten als een oester geweest (vond ik zelf) en ook helemaal open (nu). Alle gradaties ertussen heb ik ook gezien…

Mijn ervaring: niemand kan mij kwetsen. Wel kan ik geraakt zijn. Op die punten heb ik dan nog wat op te lossen, ik mag de ander in feite bedanken voor de les.

In de kern gaat het maar om een persoon waar je heel goed voor moet zorgen, de rest volgt vanzelf. Net als in het vliegtuig: eerst je eigen mondkapje opzetten en daarna je kinderen helpen. Hoe tegennatuurlijk dat ook voelt. Dat is de enige manier waarop je het verschil kunt maken voor de ander in optima forma!

Oefening baart kunst kan ik je verklappen. Het is mind-gym, train jezelf in het op avontuur gaan in jezelf, in plaats van wijzen naar de ander, wie dat ook moge zijn!

Laat een reactie achter
Bestel mijn nieuwste boek

Judith Webber – dit ben ik

Waar wacht je op?

© 2018 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software