06-41369238

Van hokjes naar puzzelstukjes - de visie én methodiek

Alles verandert, maar verandert jouw (interne) organisatie wel mee?

De markt verandert. Leidinggeven verandert. De medewerker verandert. Alles verandert. Verandering is in feite de enige constante. Maar verandert jouw (interne) organisatie wel mee? Is het aanpassingsvermogen van jouw medewerkers groot genoeg? Zijn je mensen flexibel in hun denken & doen? Is het antwoord NEE, lees dan vooral verder…

De reden? Veel teveel medewerkers ervaren stress. En stress blokkeert alles. Stress zet alles stil.

Hokjesdenken veroorzaakt stress

Hoe dat komt? Nou dat is niet zo ingewikkeld als je zou denken. Elke dag ervaren mensen stress doordat ze niet 100% passen ‘op’ hun functiebeschrijving, op wat er van ze gevraagd wordt, op hun hokje. Hokjesdenken veroorzaakt stress. En toch is elke organisatie op die manier gestructureerd: een organisatie is een verzameling hokjes. Theoretisch handig, maar in de praktijk niet, want iedere medewerker heeft namelijk wel een paar taken waar hij/zij geen energie van krijgt (non-talenten) en die leiden tot frustratie…kortom: stress!

En dan heeft iedere medewerker ook nog talenten die níet van hen gevraagd worden, onbenutte talenten, kwaliteiten die ze thuis moeten laten, terwijl ze er juist energie van krijgen. Dit geeft nog meer stress!

En stress zet een rem op de ontwikkeling en groei van je medewerkers, dus ook op de ontwikkeling en groei van je bedrijf!

Van buitenaf veranderen werkt niet

Van buitenaf probeer je natuurlijk van alles als organisatie om de gewenste verandering vorm te geven. Nieuwe structuren, nieuwe systemen, een reorganisatie of een nieuwe richting. Maar wezenlijk verandert er niet zo veel, je mensen veranderen niet zomaar mee. Ze zeggen misschien wel JA, maar ze doen NEE. Herkenbaar?

Hoe dat komt? Mensen bewegen alleen maar als ze dat echt willen. Dus verandering werkt alleen maar van binnenuit, als mensen er zelf iets aan hebben, als ze aangestoken worden door de verandering.

‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ zorgt ervoor dat het innerlijke vlammetje weer aangaat bij mensen, dat ze van binnenuit in beweging komen, dat ze (weer) vertrouwen voelen en dat ook uitstralen, dat ze zelf op zoek gaan naar waar ze kunnen bijdragen. ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ is een onderzoekende, op samenwerking gerichte methodiek die mensen anders naar zichzelf én elkaar leert kijken, wat werkelijk elke verandering ten goede komt!

Geef mensen de ruimte en ze bewegen vanzelf!


Met deze visie en methode maakt Judith en haar team trainers zowel werkgevers als werknemers bewust dat je alleen succesvol en waardevol voor elkaar bent als je 100% jezelf kunt zijn. Met elkaar passen, meten en (h)erkennen, dat is de kracht van de puzzel!

Onica van Heusden – eigenaar FFector arbodienst
Judith raakt met deze zienswijze de kern van de beweging waar ondernemingen in mee zullen ‘moeten’. Het nieuwe organiseren pur sang. Deze visie en haar praktische methode betekent een revolutie in werken!

Roel vd Beek – Sr. Projectmanager Kamer van Koophandel
Genoeg reden om te veranderen, maar hoe?

“Maar hoe dan? We kunnen onze huidige systemen toch niet zomaar omver gooien”, “We willen de controle niet kwijtraken”. “Doen mensen dan echt wat ik wil als ik ze ruimte geef?” Ja er komt bij een verandering een hoop weerstand en angst kijken. Dat is logisch en het geeft niet. Echter door van binnenuit te veranderen kun je met kleine stappen een groots effect teweegbrengen! Zo kan iedereen gestaag wennen aan de verandering.

Ik reik graag samen met m’n team een stap voor stap methodiek aan die werkt! Een methodiek die voor ruimte, vertrouwen, flexibiliteit, ondernemerschap en authenticiteit zorgt. Voor meer begrip onderling én voor meer zelfkennis. Met als gevolg: gemotiveerde, effectieve, betrokken medewerkers en daarmee tevreden klanten én succesvolle zaken. Want medewerkers die energie krijgen uit hun werk, leveren betere resultaten!

Elke succesvolle verandering begint met een eerste stap

Elke verandering begint met een eerste stap. Start met ruimte geven.. Ontdek dat mensen – als je ze wat ruimte geeft – groeien, dat werkt voor henzelf én de organisatie! Mensen willen zichzelf altijd benutten, soms mag het alleen wat aangewakkerd worden.

Geef ruimte én mensen durven zichzelf te laten zien, met hun talenten én hun non-talenten. Het is een kwestie van beginnen. Met één kleine stap: een klein beetje openheid, een klein beetje vertrouwen; de motivatie & betrokkenheid volgt vanzelf, veel sneller dan je denkt! Zeker als mijn team en/of ik meehelp met de vuurtjes aansteken!


Hoe werkt dat concreet?

Wij zien de organisatie als de puzzel en de medewerkers als de puzzelstukjes! Zonder hen is er geen organisatie. Zij zijn je kapitaal! En mensen hebben ruimte nodig om zich te ontwikkelen, om het beste uit zichzelf te halen! Daarom is het hoog tijd om vanuit je mensen zelf het werk te organiseren, vanuit hun natuurlijke talenten (de uitstulpingen) én non-talenten (de instulpingen)!

De ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ visie: Laat iedereen ophouden met taken waar ze geen energie van krijgen of minimaliseer ze. Dit zijn de taken die a) veel te lang duren, b) bakken met energie kosten c) geen goed resultaat kennen en d) waar geen verbetering in zit, hoeveel coaching of training je er ook tegenaan gooit. Je kunt het wel, maar je wil het liever niet. Je kent ze vast zelf ook wel?!

Die taken loslaten maakt dat mensen ruimte ervaren en dat talenten vrij kunnen komen. Want mensen houden niet op bij het hokje, ze hebben veel meer in hun mars. Laat mensen de natuurlijke talenten die ze wél bezitten benutten. Zorg dat ze energie krijgen van hun werk. Dat is de bedoeling, waarom heb je ze anders talenten tot je beschikking?!

In een eerste teamsessie van een dagdeel komen beiden boven tafel zodat je er mee aan de slag kunt met elkaar, want er is veel meer aanvulling op elkaar dan je nu weet! En door elkaar zo in z’n geheel te zien, ontstaat er meer verbinding en begrip voor elkaar, zodat de samenwerking soepeler verloopt.

Daarna krijgen jij en je team begeleiding om tot concretisering te komen. We bieden hiervoor een strippenkaart aan van 10 uur, te gebruiken hoe dat het beste past. Dit kan individuele begeleiding zijn bij het puzzelen of coaching of sparring, waar behoefte aan is. Natuurlijk adviseren we daarin.

Binnen 3-6 maanden volgt idealiter nog een teamsessie van een dagdeel om het geheel te laten beklijven, om tot door te voeren duurzame keuzes te leiden. De ervaring leert dat door de methodiek te herhalen, de keuzes makkelijker te maken zijn. En daarbij verdiept de teamspirit zich ook elke keer. Je leert elkaar steeds beter kennen.

Ook hierna is de strippenkaart voor verdere begeleiding nog verder in te vullen naar wens of te verlengen. Ook hierin adviseren we. Ons doel is echter de organisatie zo snel mogelijk zelfsturend maken hierin. We zijn geen consultancy-firma die onnodig een batterij mensen naar binnen schuift. Wij geloven juist in autonomie!


Deze methode werkt door op alle lagen van de organisatie, omdat een ieder aangesproken wordt op zijn/haar mens-zijn. Juist vanwege de simpelheid blijft de metafoor van het puzzelstukje hangen. Ook is het een praktisch instrument dat je direct kunt inzetten, je bestaande systemen en structuren kunnen overeind blijven! En het is zo doeltreffend, omdat je er morgen mee aan de slag kunt! En we laten je niet bungelen, we bieden graag een totaalconcept aan, zodat de verandering geborgd worden.

Dit is organisatieverandering van binnenuit!

Ik heb ware transformaties gezien de afgelopen 4 jaar:

 • mensen bloeien volkomen op als ze mogen stoppen met waar ze niet goed in zijn
 • mensen zijn pro-actiever en meer betrokken, omdat ze zich gezien en meer gewaardeerd voelen
 • het vertrouwen in zo’n team krijgt een mega-boost, erg fijn na roerige tijden
 • de samenwerking wordt zoveel leuker & hechter
 • er ontstaat zoveel meer begrip voor elkaar, daar waar eerst makkelijk irritatie ontstond
 • mensen ontwikkelen zich sneller, omdat ze meer energie uit hun werk halen
 • de onderlinge werksfeer verbetert door de verbeterde communicatie
 • het ziekteverzuim daalt drastisch, omdat de stress daalt
 • mensen die niet meer bij je bedrijf passen, gaan vanzelf weg, zonder gedoe
 • klanten worden met plezier te woord gestaan, omdat medewerkers met plezier werken
 • en hierdoor worden de financiële resultaten beter!
Ga je mee op avontuur?

Kortom: het is nooit meer hetzelfde als ervoor, omdat ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ volkomen patroondoorbrekend werkt op een positieve manier! De openheid die iedereen heeft ervaren zorgt voor een totaal andere samenwerking, mensen stappen makkelijker op andere mensen af in plaats van functionarissen… En begrip maakt elke relatie soepeler!

Mocht je willen proeven aan deze visie en methode, bel mij voor één van onderstaande producten. In overleg met elkaar bespreken we hoe we samen jouw uitdaging(en) aanpakken. Hoe we ook reizen, het wordt een mooi avontuur. Ga je mee op reis?

Proeverij

Interactieve lezing

Teamsessie

Aanstekerstraining

Mijn kernteam dat je met je meereist:


Ik breng beweging en een ‘het kan wél’ mindset. Mijn fundament: mensen willen zichzelf dolgraag laten zien en zichzelf benutten. Ze hebben alleen wat ruimte nodig! – Judith Webber – spreker


Als P&O manager en trainer/coach zie ik dat de veerkracht en vitaliteit van een organisatie ligt in de verbinding van mens, team en organisatie. Sterker worden door goed voor jezelf te zorgen – Suus Reep – trainer i.o.
Mensen raken, zodat ze in beweging komen: dat is mijn passie. En effectieve teams creëren door talenten bloot te leggen en de onderlinge samenwerking te optimaliseren. – Ariënne Groenewoud – trainer i.o.


Vanuit mijn enthousiasme en ontwikkelingsgerichtheid daag ik mensen uit stil te staan bij hun (non) talenten. Ik stimuleer daarmee aan het werk te gaan, zodat er ruimte ontstaat. Desnoods buiten de functiebeschrijving om. – Hilko de Boer – trainer


Uitnodigend, speels en liefdevol scherp begeleid ik mensen naar zelfkennis en zelfsturing met als doel: van binnen naar buiten te leven en werken. – Maroesja Teijgeler – trainer
Met Rotterdamse nuchterheid talenten blootleggen, verbindingen maken en innerlijke vuurtjes aanwakkeren. Soms ietwat onorthodox, maar altijd met liefde! – Patricia de Hoop – trainer i.o.


Ik bruis als ik mensen help in beweging te komen om in werk en leven wat ze doen te laten samenvallen met wie ze zijn. Dat doe ik door liefdevol scherp te zijn en met veel gevoel voor timing. – Jiska van Leeuwen – trainerWat ervaringen:
In mijn team lagen een aantal zaken waarvan het nodig was om ze naar elkaar uit te spreken. Na een goeie voorbespreking met Judith besloten wij om een teamsessie te doen met een positieve insteek (‘Van hokjes naar puzzelstukjes’). Dit bracht een heel positieve sfeer in het team en er ontstond veel begrip naar elkaar. De teamsessie was daarom voor ons zeer geslaagd en een goed begin naar de nieuwe werkverdeling. Ook nu -maanden later – is de sfeer echt anders naar elkaar toe. Ik ben dik tevreden!

Huub Vaessen – Opleidingsmanager ROC Leeuwenborgh

Als je visueel ingesteld bent -zoals ik- is het een verademing om ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ te ZIEN, te ERVAREN en te laten BINNENKOMEN. Voor mij viel direct het kwartje (Wat zeg ik? Er vielen hele zakken geld!) toen ik mijn gedachten liet gaan over mijn eigen werkzaamheden, mijn talenten en het soms NIET (kunnen?) benutten daarvan, maar vooral ook de ‘gevechten’ met mijn ‘NON-talenten’, terwijl er iemand naast mij zit die deze zaken met liefde van mij overneemt. Hoe gemakkelijk kan het leven zijn…. ik wist het natuurlijk allemaal al wel, ik moest het alleen weer even ZIEN 😊. Dank je wel daarvoor Judith!

Anita Walraven – PR & Communicatie Stadhouders Hoveniers

Deze organisaties gingen je voor:Op Facebook
 • Wat leuk, ik ben gevraagd om mee te werken aan dit gave Youtube kanaal... nou dat is op m'n lijf geschreven! Bijdragen aan meer zelfvertrouwen en een gelukkiger leven, yeah!

  Super leuk dat je op ons Youtube Kanaal bezoekt. Voor inspiratie over geluk en gelukkig zijn, zelfvertrouwen, de wereld leuker maken en plezier ben je hier g...

 • Niemand is objectief als hij naar een ander kijkt... Ik dacht ik val eens met de deur in huis... Maar het is natuurlijk wel zo, ga jezelf maar eens

 • Open je mind Poog te begrijpen Zie de ander Als mens Net ala jij #purehuman #vanhokjesnaarpuzzelstukjes #openen

 • Over jezelf zien en gezien worden

  ">

 • Veranderen... van links naar rechts bewegen? Of... willen we eigenlijk helemaal niet veranderen?

 • Zo'n leuke vraag dit... Oh en het antwoord is nog steeds hetzelfde na 5 jaar! Al is m'n focus wel verschoven van ondernemers naar ondernemingen. M'n missie is gelijk: zoveel mogelijk mensen uitnodigen helemaal zichzelf te zijn, zichzelf te benutten en zichzelf te laten zien, raakbaar & krachtig! #vanhokjesnaarpuzzelstukjes

 • De beloning van opschonen 😃

 • Wat jou raakt is van jou, iets buiten je houden kan alleen maar als je je afsluit!

 • Leuk zeg, heb net een video-interview gegeven over focus en hoe ik dat aanpak in m'n bedrijf. Nou daar had ik natuurlijk wel wat over te vertellen... Zoals je misschien weet focus ik niet op 1 activiteit, maar op m'n missie, op m'n waarom. M'n activiteiten spruiten simpelweg voort uit m'n natuurlijke talenten. En die komen weer voort uit experimenten en feedback... Mocht je meer willen weten hierover, dit is nou precies het onderwerp van het webinar dat ik maandag ga geven, dus... keep posted!

 • Dag mooie vrouw en man! Koester vandaag op deze Internationale Vrouwendag eens extra je kleine meisje in je! En ja die hebben we allemaal... dat lieve meisje die goed wil doen, die aardig gevonden wil worden, die zorgzaam is, die goed voelt wat ze nodig heeft!!

 • Blijft leuk om mezelf zo in een advertentie tegen te komen!

  Duurzame verandering komt van binnenuit! Authentieke spreker Judith Webber vertelt graag over persoonlijk leiderschap, keuzes maken, intrinsieke motivatie en duurzame verandering.

 • Gaat het niet rechtsom dan wel linksom! Open je voor de mogelijkheden die er altijd zijn... (en nee dat is niet hetzelfde als geloven)!

 • Twee bijzondere methodieken en hun founders ontmoeten elkaar. Een unieke kans om kruisbestuiving te ervaren! Judith Webber heeft door haar 12-jarige carriere als (interim)HR adviseur een prachtige en eenvoudige manier gevonden om mensen in beweging te krijgen, ze met hun talent te verbinden, vertrouwen én samenwerking te vergroten, genaamd 'Van hokjes naar puzzelstukjes'. De basis hiervan is 'Do what you do best!' Judith laat je met haar aanstekelijk enthousiasme deze simpele methode ervaren om duurzame verandering in organisaties te realiseren, verandering van binnenuit! Ineke Hurkmans is founder van Jump Movement dat inmiddels in 12 landen met >65.000 deelnemers een bijzonder beweging wordt. De gespreksmethode van Jump Movement heeft zij ontwikkeld na jaren als consultant gewerkt te hebben en ontdekte dat 'aandacht en verbinding' onbetaalbaar en onontbeerlijk zijn in organisaties. Jump Movement brengt via een eenvoudige gespreksmethode mensen in beweging in de richting van een ambitie en zorgt voor diepe verbindingen in teams en groepen. Zin om te ervaren wat jij als professional van deze combinatie kunt leren? Hoe je verbinding, vertrouwen en openheid kunt creeeren op een korte krachtige manier! Neem tips en ervaring mee om meer uit jezelf en je team te halen. Maak kennis met deze twee bijzondere methodieken. Ontmoet bijzondere collega's en ervaar hoe sterk en eenvoudig groei kan zijn! We starten met inloop vanaf half 2, de lezingen starten om 2u en eindigen rond een uur of 5. Prijs: € 45,- ex btw (€ 58,10 incl) all-inclusive Kaartjes hieronder verkrijgbaar! Let op: vol = vol, max 40 plekken

 • Ik doe al jaren niet anders, m'n hart volgen ondanks m'n angst of weerstand, gewoon omdat ik 'móet'. M'n drive was en is groter dan m'n angst! Boeken schrijven, een podium opklimmen, m'n stem laten horen, mezelf laten zien, dacht je dat dat voor mij altijd makkelijk is geweest? Nou zeker niet... elke nieuwe stap vond ik retespannend. Klotsende oksels had ik elke keer als ik een lezing gaf, bang voor afwijzing. Tot ik mezelf niet meer afwees en de angst verdween... en dat het gezonde spanning cq een adrenaline-kick geeft! Makes me on edge, scherpzinnig Waar ben jij moed voor aan het verzamelen momenteel?

 • Op Nationale Complimentendag even iets over waardering, de brandstof die ons mensen harder doet lopen! En diezelfde waardering die we soms - als we het er niet helemaal mee eens zijn - niet kunnen aannemen... Pas als je de waardering die je ontvangt in jezelf gaat opzoeken, dan pas doet het iets voor je: het voedt je, omdat de waardering van binnenuit komt! Dit is standaard één van de onderdelen tijdens m'n lezingen en de teamsessies 'Van hokjes naar puzzelstukjes', omdat waardering zó essentieel is bij lekker kunnen werken, jezelf benutten en jezelf zien, wat de basis is van wat ik wil bereiken! Laten we leren ontvangen, onszelf openen voor de waardering van anderen, het in onszelf herkennen en daarmee in staat zijn ook meer waardering te geven. Laat de beker vollopen en overstromen...

 • Ik krijg wel eens vragen van mensen waarom ik zo open ben en zoveel deel. Nou daar wil ik met liefde op antwoorden. Ik deel omdat openheid heelt, het heelt mij én het heelt iedereen die zich herkent in m'n verhalen, inzichten en ervaringen. Openheid is de sleutel tot ware heling, door te delen wat er is, erken je ten volle wat er is, wat er in je leeft, wat zich heeft gemanifesteerd in je leven. Je laat het door te delen helemaal toe in jezelf. Je staakt je verzet ertegen. Je geeft je over en ontspant in jezelf! En het mooie is - dat ontdekte ik toen ik rijkelijk m'n lessen ging delen vanaf 2009 - dat het naast dat het goed voor mij is, goed is voor iedereen die ik ermee mag aanraken. Hoe vaak ik wel niet reacties krijg, ik ontvang nagenoeg dagelijks diepe dankbaarheid voor mijn delen, omdat het anderen impliciet toestemming geeft ook deze stukken in zichzelf te zien én te uiten! Hoe bevrijdend is dat?! Een grootsere daad van (zelf)liefde en zelfzorg is in mijn ogen niet mogelijk! Nou... goeie reden om door te gaan met delen toch? #delenishelen #toestemming #acceptatie #erkenning #zelfliefde #vrij #open

 • Wat een mooi voorbeeld van nep vs puur laat deze dame zien! En hoe 'toevallig' dat ik deze video donderdag precies tegenkwam, toen ik dit nummer als één van m'n favoriete nummers had opgegeven aan Sandra Brandt om in ons radio-interview "Het Heldere Uur" te verweven. Oh zo toepasselijk vond ik, aangezien we het hadden over overgave en ontspanning, want wat heb ik lang m'n best gedaan me anders voor te doen dan ik ben... #maskersaf #laatjezelfzien #mooi #puur

  She was so sick of being photoshopped that she decided to do this instead...

 • Goeie reminder... de zwaarste lessen zijn voor de beste leerlingen!

 • Hier word ik nou gelukkig van: "Dag schone jonkvrouw, Het leven wordt steeds mooier en helderder bij mij. Het lukt me steeds meer om te zeggen wat ik voel, ik hou me minder en minder bezig met wat ik denk dat anderen eventueel zouden kunnen denken en dat voelt echt fantastisch! ....,. Het is net of er gordijnen voor mijn neus open gaan en alles helderder wordt. De ruis wordt steeds minder en alles wordt duidelijker. Ik ben happy! Dank je wel tot zover voor je aanpak!" 😘

 • Had je al gezien dat ik op deze pagina ook het eea verkoop? * Alle 3 m'n boeken, gesigneerd en wel, als kadootje voor jezelf of iemand anders én * 2 superkrachtige online programma's: - Maak krachtige keuzes en word een magneet - vergroot in 2 weken je aantrekkingskracht! - Laat jezelf zien - meer zelfvertrouwen, zelfkennis & succes - transformatie in 13 weken Doe er je voordeel mee... want nog tot 21 maart gelden deze scherpe prijzen!

 • Wil jij als HR adviseur, directeur, leidinggevende, organisatie-adviseur of trainer geïnspireerd raken door maar liefst twee fantastische methodes om mensen in beweging te krijgen? In beide is openheid de sleutel kan ik je alvast verklappen!! Schrijf je dan nog snel in voor de 21e, we werken met een kleine groep dus dat betekent: veel persoonlijke aandacht!


Op Twitter

Pure Zaken: nu met BONUS!


© 2017 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software