m | + 31 6 413 69 238

Judith als spreker

Judith-spreekt 840x300

Wow, dat je rond 3 simpele vragen zo’n mooi rakend en diepgaand verhaal te vertellen hebt. Dank je wel Judith voor het aansteken van het lontje bij alle ondernemers in de zaal!

Harry Binnenmars – Rabobank
Judith was key-note speaker op het Frankwatching Jobs Event en weet met haar verhaal mensen écht te raken. Haar boodschap: het is tijd is om te kiezen en jezelf te laten zien! En zo is het!

Frank Janssen – FrankWatching
Invite Judith Webber for a performance and you know one thing for sure: your congress/convention/session/meeting will be highly appreciated by an inspired and very enthousiastic public for many many years.

Willem Vreeswijk – New Financial Forum
Judiths enthousiaste en no-nonsense aanpak zijn me vooral bijgebleven; hierdoor was haar lezing dynamisch en goed vertaalbaar. Judith is eerlijk en toegankelijk en kan goed een groep én individu peilen op behoefte. Absolute aanrader!
Judith van der Ziel – UWV
Visie

In m’n lezingen deel ik vanuit m’n aanstekelijke enthousiasme m’n visie en m’n ervaring als HR adviseur én ondernemer. Bijvoorbeeld hoe je kunt aantrekken wie bij je past, zowel klanten als medewerkers. Of hoe je meer betrokkenheid en bevlogenheid creëert op het werk. Of hoe je open en rakend communiceert. Of hoe je gelukkiger kunt worden door jezelf te zijn. Of hoe je al je relaties vloeiender kunt maken. En dat allemaal door meer van jezelf te laten zien, door je te openen!

Stijl

Mijn stijl van spreken is zowel luchtig als diepgaand, een combinatie waardoor m’n verhaal raakt en blijft plakken! Doordat ik barst van de ervaringen, barst ik van de verhalen. Ook ga ik graag de interactie aan, waardoor iedereen iets herkenbaars vindt, wat tot ACTIE aanzet. Ik hou ervan: DOEN. Overgaan tot actie. Ook hou ik van diepgaand contact, dus na een lezing blijf ik graag ‘hangen’ om vragen te beantwoorden en mensen echt te ontmoeten.

Voor wie?

Mijn lezing-klanten zijn beslissingmakers, mensen die veel impact hebben op de wereld om hen heen, denk bv aan event-organisatoren, ondernemers, DGA’s/CEO’s, HR adviseurs/managers, consultants en trainers/docenten. Mensen die met mensen werken, mensen die bevlogen zijn in hun werk (of dat juist weer willen worden). Mensen die voelen dat ze ook iets door te geven hebben, danwel in hun bedrijf, danwel via opleiding of training van anderen. Mensen die een verschil willen maken.


Laat jezelf zien, in je werk & je relaties!

Invalshoeken:


  • Een vloeiende samenwerking begint bij jezelf
  • Heldere communicatie geeft meer betrokkenheid
  • Organiseren vanuit vertrouwen is de toekomst
  • Openheid = het startpunt voor alles
  • Bevlogen mensen werken lekkerder
  • Hoe haal ik de intrinsieke motivatie naar boven?
  • Creëer de ultieme match tussen mens & werk
  • Pure Personal branding werkt écht
  • Expeditie Puur Organiseren
  • De Wet van Aantrekking in praktijk


Betrokkenheid en vertrouwen creëren – Laat jezelf zien

Het zijn uitdagende tijden, steeds meer mensen zijn op zoek naar vertrouwen, geloofwaardigheid en authenticiteit. Het de kunst om met je verhaal iets te raken bij mensen, zowel bij klanten als bij medewerkers, zowel buiten als binnen. Vanuit geraakt worden, ontstaat verbinding, bevlogenheid en betrokkenheid! Vanuit daar ‘werken’ mensen van-zelf met je mee, moeiteloos… Je hoeft niet meer te overtuigen, slechts overtuigd te zijn!

De Wet van Aantrekking – Kies en ze kiezen jou

Veel mensen lopen leeg in werk dat niet helemaal bij ze past, met mensen waarmee het niet stroomt, door een werkwijze waar ze niet blij van worden, door zichzelf en hun talenten niet helemaal te benutten. Voor jezelf kiezen betekent goed voor jezelf zorgen, echt verbinden met jezelf, jezelf diepgaander leren kennen. Met als effect dat je aantrekt wat wél bij je past. Wat ik hierin geleerd heb deel ik graag, want er gaat zoveel energie verloren in proberen te voldoen aan ieders verwachtingen!

Expeditie Puur Organiseren – Van hokjes naar puzzelstukjes

Mensen maken het verschil, dat weten we allemaal! En toch zijn we gek op hokjes, bv functieprofielen en hebben we de neiging om mensen daarin te proppen. Ik heb ontdekt dat geen enkel mens in een hokje past, we zijn namelijk puzzelstukjes. Via m’n verhaal leer je kijken naar jezelf en je medewerkers als puzzelstukje. Zo wordt samenwerken vloeiend & duurzaam en motivatie intrinsiek. Er is maar 1 manier om te ontdekken of het werkt: durven DOEN.

Inspiratie, passie, authenticiteit, durf en puur ondernemerschap. Holle frasen? Niet uit de mond van ‘richtinggeefster’ Judith Webber. Met het uithoudingsvermogen en de lichtvoetigheid van een gevorderd hardloper, confronteerde zij als keynote speaker – op de Dag van de ICT – ondernemers met hun dieper gelegen drijfveren. Door haar eigen levensverhaal en ontwikkeling onderdeel te maken van haar boodschap, krijgt haar verhaal de persoonlijke touch die nodig is om waarlijk contact te maken met de toehoorders. Een waardevol cadeau rijker, een reflectief spiegeltje in de binnenzak van de maatpakjes, restte het publiek geen andere optie dan enthousiasme. Geïnspireerd, zo u wilt! –

Jiwan Does – Gemeente Zoetermeer – organisator Dag van de ICT
Judith Webber geeft geregeld inspirerende gastcolleges aan studenten van de minor Ondernemen van de NHL Hogeschool te Leeuwarden. Ik ken Judith al enige jaren (via Twitter) en heb daardoor ook kennis kunnen nemen van haar eerste twee boekwerken: “Laat jezelf zien!” en “Kies en ze kiezen jou!” Tijdens de minor ligt het accent op het verwerven en kunnen toepassen van kennis en kunde. Judith deelt dat het ook gaat om de vragen waarom je iets doet, wie je bent en wat je betekent voor je klanten. Door authentiek en congruent te zijn wordt je automatisch onthouden en zal de klant kiezen voor jou! Judith zet met haar aanstekelijke enthousiasme steeds opnieuw bijzondere en interactieve gastcolleges neer. De prima respons van de studenten zegt genoeg! –

Sietse Harkema – Hogeschool NHL

logo_speakers


logo_zijspreekt


Werkwijze

Voor boekingen werk ik graag samen met Speakers Academy, de marktleider voor sprekers, met ZijSpreekt, hét platform voor vrouwelijke sprekers van Marga Miltenburg én met Spiritual Speakers, een sprekersbureau waar innovatie en spiritualiteit in business centraal staat. Ook ben ik te vinden op DeSpreker.nl, een platform dat sprekers en bezoekers rechtstreeks in contact brengt, zonder tussenkomst van een bureau.

Welke route je ook verkiest, ik stem graag zelf de inhoud met je af. Ik ben het best in te zetten als keynote-spreker of als openings-optreden, doordat ik mezelf kwetsbaar opstel en 100% mezelf ben, opent dit de hele zaal én laat dat nou precies het doel zijn van elk event: zorgen dat deelnemers zoveel mogelijk opnemen…

Ik ben als spreker te boeken voor groepen tussen de 20 en 500 man/vrouw, van 20 minuten tot 1,5 uur. Prijzen op aanvraag.

Boek Judith als spreker


Judith spreekt op NFFOp Facebook

De bekritiserende ouder

Ook deze rol is je vast niet vreemd, die van de ouder die kritiek heeft op de buitenwereld, de buitenwereld heeft het gedaan als hij/zij zich rot voelt.

Je gaat eisen stellen en dwingen dat de ander dingen verandert zodat jij je weer beter gaat voelen. En op het moment dat je dit voelt, voelen die eisen volkomen redelijk.

De oordelen en kritiek op degene die jou zogenaamd pijn heeft gedaan, vliegen je om de oren en hoe meer je je daar ook nog eens bewust van bent hoe vervelender. Want wat er vervolgens gebeurt is interessant, je veroordeelt deze rol.

Je (spirituele ego) vindt dat je hier toch al lang voorbij zou moeten zijn, je zou toch geen mensen moeten veroordelen, dat is niet goed. Eigenlijk ben je op dat moment zwaar teleurgesteld in jezelf. Je veroordeelt jezelf.

En in relaties kan er ook nog het volgende gebeuren: de ene bekritiserende ouder maakt de bekritiserende ouder in de ander wakker. En dus gaan jullie over en weer eisen aan elkaar stellen om je staat van zijn (je rot voelen) op te heffen.

Natuurlijk is er maar één weg uit deze spagaat, 1 van de twee heeft het bewustzijn nodig dat jullie hierin zitten, zodat je dit kunt delen met de ander. Waarschijnlijk sputtert die wel wat tegen maar als jullie relatie gericht is op groeien en leren dan kunnen jullie uitkomen op wat er nu werkelijk nodig is.

Want elke uiting van kritiek verbergt een ongezien verlangen. Een stuk dat graag door jou gezien wil worden en dat je daarmee kunt laten zien aan de ander. Pas dan vindt er weer werkelijk contact plaats vanuit hartsverbinding. Pas dan kun je je eigen liefde weer voelen, als je in het pijnlijke stuk durft landen. Pas dan voel je ook de liefde van de ander weer.

En geloof me, het is een reis om te achterhalen waar patronen elkaar raken en hoe je eruit kunt komen. Maar als je er uit komt, wow, dan is de connectie nog dieper voelbaar, omdat je zelf nog dieper bent gaan voelen...
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

De fixer

Je kent het wel... een van je naasten heeft pijn en jij voelt je de aangewezen persoon om diegene te helpen, het probleem te fixen met jouw liefde, je aandacht, je aanwezigheid. Kortom: jij moet iets doen, jij moet het oplossen.

Dit is een patroon dat zich jong al in je genesteld heeft, je voelde je verantwoordelijk voor het geluk, het welzijn en misschien wel de vrolijkheid van je ouders. Die schone taak heb je liefdevol op je schouders genomen. En die ligt daar soms onbewust nog steeds.

Er komt totaal onverwachts een situatie voorbij waar je de fixer in je voelt, maar dit keer neem je het waar. Kun je erbij blijven, je kunt je neiging voelen het te willen fixen, het probleem over te nemen of het simpelweg met woorden of een knuffel te willen oplossen.

Maar je doet het niet. Want het helpt niet. Het helpt de ander niet én jou ook niet. Want het is niet jouw ding. Niet jouw issue. Je kunt het niet oplossen. Dat zal de ander helemaal zelf moeten doen.

Net zoals jij ook wat zelf te doen hebt... namelijk teruggaan naar jezelf. Want als je zo met die ander bezig bent, kun je er donderop zeggen dat je bij jezelf vandaan bent en bij wat jij te zien hebt in jezelf.

De kern van verlatingsangst & bindingsangst gaat hier ook over. Jezelf verlaten of moeite hebben (weer) met jezelf te verbinden... het is alleen makkelijker het op een ander te plakken. Die ander durft zich niet te binden. En daarmee is de kous af. Nou mooi niet.

Je zit samen in een dynamiek en het enige wat je kunt doen om je er niet door te laten beheersen, is alles laten komen en laten zijn wat er is. Dus ook jouw fixer mag gezien worden. Jouw liefdevolle aandacht mag je op jezelf richten. Zien wat je patroon is en daarmee eruit stappen.

Stapje voor stapje...
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Irritatie is slechts een informatiebron... Iets wat je kan helpen op te sporen in jezelf waar je wil groeien, waar je wat wil leren. De ander spiegelt je dit slechts.

Op die manier naar irritatie kijken is zo heilzaam, zo verrijkend! Omdat het iets over jezelf leert in plaats van dat je je blik naar buiten blijft houden. Binnenin is vele malen interessanter...

Waar irriteer jij je momenteel aan?
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Op Twitter

Maandelijks pure inspiratie?


© 2015 PureHuman - YourHosting Inschrijftool:Sophie Fischer       Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand