Judith als spreker

Judith-spreekt 840x300

Wow, je energie is echt aanstekelijk. Ik heb meteen zin om aan de slag te gaan!
Judith, je bent echt zo goed als ik dacht!
Wow, dat je rond 3 simpele vragen zo’n mooi rakend en diepgaand verhaal te vertellen hebt. Dank je wel Judith voor het aansteken van het lontje bij alle ondernemers in de zaal!

Harry Binnenmars – directeur Rabobank
Judith was key-note speaker op het Frankwatching Jobs Event en weet met haar verhaal mensen écht te raken. Haar boodschap: het is tijd is om te kiezen en jezelf te laten zien! En zo is het!

Frank Janssen – eigenaar FrankWatching
Invite Judith Webber for a performance and you know one thing for sure: your congress/convention/session/meeting will be highly appreciated by an inspired and very enthousiastic public for many many years.

Willem Vreeswijk – directeur New Financial Forum
Judiths enthousiaste en no-nonsense aanpak zijn me vooral bijgebleven; hierdoor was haar lezing dynamisch en goed vertaalbaar. Judith is eerlijk en toegankelijk en kan goed een groep én individu peilen op behoefte. Absolute aanrader!

Judith van der Ziel – Sr. adviseur werkgelegenheid UWV
Visie

In een interactieve lezing deel ik graag met aanstekelijke enthousiasme m’n visie, kennis en ervaring als HR adviseur, ondernemer én bovenal: mens. Ik heb in mijn carrière zoveel mensen gezien die van alles aan het doen waren (bijvoorbeeld werk) waar ze niet gelukkig van werden cq niet goed in waren. Of in relaties blijven steken die niet bij ze passen. Of zich lieten tegenhouden om hun dromen achterna te gaan. En dat terwijl je daar toch echt wel wat aan kunt doen, dwars door alle gedachtes, angsten, schaamte en overtuigingen heen. Ik ben er zelf het levende bewijs van. Het is me niet aan komen waaien namelijk… Mijn boodschap is daarom: Kies nu écht voor jezelf! Neem de ruimte in die je waard bent! En zie wat voor prachtige effecten dat op je buitenwereld heeft. Want zo binnen, zo buiten! Dingen gaan makkelijker, relaties verlopen soepeler, communicatie stroomt, resultaten worden beter!

En dat begint allemaal bij inzicht in jezelf, wat heb je eigenlijk nodig om het optimale uit je leven te halen? Wat geeft jou energie? Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou eigenlijk? Die wijsheid leer je niet op school, maar heb je wél hard nodig in het leven, zowel in je werk als in je privé-relaties. Want hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen én hoe meer waarde je anderen te bieden hebt. Hoe meer je je uit kunt drukken in de wereld, hoe meer je ten volle het leven ervaart! Hoe makkelijker je pure keuzes maakt, hoe meer energie je overhoudt!

Stijl

Mijn stijl van spreken is zowel luchtig en grappig – mijn zelfspot is wel vergeleken met Brigitte Kaandorp – als diepgaand, een combinatie waardoor m’n verhaal raakt en blijft plakken! Ik ben goed in het peilen wat er leeft in een zaal en stem daar m’n inhoud op af. Ik deel mijn kennis & ervaring in de vorm van persoonlijke verhalen en vertaal dat makkelijk naar wat je er praktisch mee kunt. Hiermee haal ik de zaal dichtbij en creëer ik een hoge mate van betrokkenheid. Ook ga ik graag de interactie aan, waardoor iedereen wel een haakje vindt in zijn of haar eigen leven, wat tot ACTIE aanzet. Ik hou ervan: DOEN. Overgaan tot actie! Pas dan verandert er wat! Die beweging creëer ik het liefst…

Voor wie?

Mijn klanten zijn voorbeeldfiguren, mensen die impact hebben op de wereld om hen heen, denk bv aan ondernemers, DGA’s/CEO’s, HR adviseurs/managers, consultants en docenten/trainers/coaches. Mensen die elke dag met mensen werken, mensen die bevlogen zijn in hun werk (of dat juist weer willen worden). Mensen die voelen dat ze iets door te geven hebben, danwel in hun bedrijf, danwel via opleiding of training van anderen. Mensen die het verschil willen maken. Mensen die hun eigen pure leiderschap voelen danwel willen voelen!

Thema’s

Word superaantrekkelijk – Kies en ze kiezen jou – voor ondernemers

Klanten weten niet vanzelf dat je bestaat. En al helemaal niet waarom ze voor je moet kiezen. Daar moet je ze een handje bij helpen, door super-helder te worden. Voor jezelf kiezen betekent dúrven kiezen voor wie je bent en dat laten zien!

En ja, dit betekent ook durven stoppen met wat niet goed voor je is, waar je niet goed in bent. En als je dat ook nog eens gaat laten zien, heeft dat als effect dat je aantrekt wat wél bij je past. Klanten die al voordat ze je gesproken hebben, weten dat ze bij jou moeten zijn. Dat wil jij toch ook?

In m’n interactieve lezing deel ik 3 vragen met je die als je die beantwoordt, je een ander verhaal creëert, omdat het écht uit jou vandaan komt en niet een marketing-verhaaltje is. Nee, het is een verhaal met gevoel. Een verhaal dat staat. Een verhaal dat vanuit JOU komt en daardoor verbindt!

Word superaantrekkelijk door jezelf te zijn: Kies en ze kiezen jou!

Samenwerken 3.0 – Van hokjes naar puzzelstukjes – voor organisaties & onderwijs

Mensen maken het verschil! En toch zijn we in organisaties gek op hokjes en hebben we de neiging om mensen daarin te proppen. Het punt is echter dat mensen daarvan afstompen. Ziek worden. Ongemotiveerd. Rigide. Terwijl je dat als organisatie graag anders ziet. Vitaal. Gemotiveerd. Flexibel.

Samenwerking is in mijn ogen idealiter als puzzelstukjes, mensen die elkaar aanvullen. Zo willen steeds meer mensen werken. Het beste uit zichzelf halen. Open continue communicatie in plaats van 1x per jaar beoordelen. Geen hokjes, maar ruimte voor ontwikkeling. Flexibiliteit in plaats van rigiditeit. Geen strikte regels, maar verantwoordelijkheid. Geen controle, maar vertrouwen.

Leer je naar jezelf en je medewerkers kijken als puzzelstukjes! Geef mensen de ruimte en zie hoe ze hun talenten werkelijk gaan benutten! Wedden dat klantvriendelijkheid als vanzelf volgt? Want gelukkige medewerkers zorgen goed voor je klanten!

Stoom nu je organisatie klaar om aantrekkelijk te blijven als werkgever, flexibel te blijven in de snel veranderende markt en gezond door een laag ziekteverzuim!

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid” – Aristoteles

Wil je:
 • Geïnspireerd worden?
 • Verandering fun maken?
 • Aangestoken worden door passie?
 • Geraakt worden door openheid?
 • Mensen in beweging brengen?
 • Uitgedaagd worden?
 • Leren voor jezelf én van elkaar?
 • Last but not least: lol hebben terwijl je leert?

Ons event was zeer geslaagd, mede dankzij jouw inbreng. Je presentatie was erg inspirerend, je energie is aanstekelijk en door je open opstelling zorg je dat je mensen op hun gemak stelt, zodat ze meedoen. En top dat je zo snel schakelde dat je in het Engels ‘moest’ spreken!-

Joost Coulier – Salesmanager CitizenM hotels
Inspiratie, passie, authenticiteit, durf en puur ondernemerschap. Holle frasen? Niet uit de mond van Judith Webber. Met het uithoudingsvermogen en de lichtvoetigheid van een gevorderd hardloper, confronteerde zij als keynote speaker – op de Dag van de ICT – ondernemers met hun dieper gelegen drijfveren. Door haar eigen levensverhaal en ontwikkeling onderdeel te maken van haar boodschap, krijgt haar verhaal de persoonlijke touch die nodig is om waarlijk contact te maken met de toehoorders. Een waardevol cadeau rijker, een reflectief spiegeltje in de binnenzak van de maatpakjes, restte het publiek geen andere optie dan enthousiasme. Geïnspireerd, zo u wilt! –

Jiwan Does – Gemeente Zoetermeer – organisator Dag van de ICT
Judith Webber geeft geregeld inspirerende gastcolleges aan de minor Ondernemen van de NHL Hogeschool. Ik ken Judith al enige jaren en heb daardoor ook kennis kunnen nemen van haar eerste twee boekwerken: “Laat jezelf zien!” en “Kies en ze kiezen jou!” Tijdens de minor ligt het accent op het verwerven en kunnen toepassen van kennis en kunde. Judith deelt dat het ook gaat om de vragen waarom je iets doet, wie je bent en wat je betekent voor je klanten. Door authentiek en congruent te zijn wordt je automatisch onthouden en zal de klant kiezen voor jou! Judith zet met haar aanstekelijke enthousiasme steeds opnieuw bijzondere en interactieve gastcolleges neer. De respons van de studenten zegt genoeg! –

Sietse Harkema – docent HRM Hogeschool NHL
logo_speakers
logo_despreker
logo-deep-sprekers
logo-athenas
logo_zijspreekt

Werkwijze

Ik werk graag samen met diverse sprekersbureaus: Speakers Academy, de marktleider voor sprekers; met ZijSpreekt, hét platform voor vrouwelijke sprekers van Marga Miltenburg én met Deep Sprekers, voor sprekers met inhoud, vernieuwers van de 21e eeuw. Ook ben ik te vinden op DeSpreker.nl, een platform dat sprekers en bezoekers rechtstreeks in contact brengt, zonder tussenkomst van een bureau. Ook ben ik (oa internationaal) te boeken via sprekersbureau Athenas!

Welke route je ook verkiest, ik stem graag zelf de inhoud met je af. Ik ben goed in te zetten als keynote-spreker, ik kan goed improviseren, ga het liefst de interactie aan en mijn specialiteit is mensen ‘openen’ en hun talenten wakkermaken. Dit gebeurt automatisch doordat ik puur mezelf ben, kwetsbaar én krachtig tegelijk. En laten mensen die open staan nu het meeste leren…

Ik spreek graag voor groepen tussen de 20 en 500 man/vrouw, tussen de 20 minuten en 1,5 uur. Prijzen op aanvraag. Een masterclass of workshop van een dagdeel is natuurlijk ook mogelijk. Ik neem altijd een aantal boeken mee, mocht je er meer willen. Neem daarvoor direct contact met me op!

Judith spreekt op NFFOp Facebook
 • Ik zeg: het is de hoogste tijd voor nieuwe positieve ervaringen, want angst werkt verlammend, stilleggend, gevangenzettend... Op de plek waar je nu verkeert, daar gebeurt helemaal niks! Behalve dat je je niet lekker voelt. Bang door ervaringen in het verleden. Dus... wil je nu je lekkerder voelen? Dan is het tijd voor actie in het nu... Mijn tip: Doe eens wat anders dan anders, doorbreek een patroon, uit iets wat onwennig voor je is, dat zorgt direct voor een ander gevoel én hoogstwaarschijnlijk ook een ander resultaat. Al is het resultaat niet eens het belangrijkste. Sterker nog: als je teveel bezig bent met het resultaat, bijvoorbeeld hoe een ander reageert, dan schiet je je doel voorbij! Het gaat nu namelijk eens helemaal niet om de ander (en ja dat is wennen), het gaat om JOU! PS tuurlijk mag je ook af en toe eens lekker stilstaan en je angst voelen. Niks mis mee, sterker nog: noodzakelijk voor je in de actie schiet. Alleen intrinsieke actie werkt namelijk...

 • Laat jezelf zien updated their cover photo.

  Dit is jezelf laten zien, in alle eerlijkheid, in alle kwetsbaarheid, met al het lef dat je in je hebt!

 • Laat jezelf zien shared Bright Side's video.

  Hoe één simpele vraag voor echt contact zorgt! Ik zou vragen: "wat heb je nu nodig (van mij)?" Of "wat kan ik voor je doen?". En ja zo'n vraag zorgt ervoor dat iemand naar binnen keert om daar het antwoord te vinden. Het verlangen dat schuilgaat onder die laag van boosheid en frustratie komt aan de oppervlakte! En ja, dan ontstaat er weer contact én beweging! Prachtig!

  One simple question can save a marriage: goo.gl/I6df1Y 👫❤

 • Over alleen zijn en wat dat met liefde te maken heeft... Voor mij is deze prachtige tekst heel kloppend, jarenlang was het voor mij heel moeilijk om alleen te zijn. Ik had dan altijd het gevoel dat ik iemand miste. En dat was ook zo: mezelf! Nu ik me mezelf voel tot in m'n tenen, ben ik graag alleen en voel ik daar totale vrijheid in!

 • Dit was het filmpje waar ik het gisteren op m'n eigen profiel over had, deze heb ik ingestuurd voor 'De beste speech van Nederland'... het leek me mooi eens een ander geluid te laten horen. Een speech die ik puur in het moment hield in Toomler vorig jaar mei op de Laat jezelf zien dag die ik daar organiseerde. Enne... de intentie is uitgekomen, ik heb huisvesting gevonden, sterker nog, op 5 mei 2015 zijn m'n lief en ik naar ons huidige huis gaan kijken en 9 mei werd ons eindbod geaccepteerd. En nu wonen we daar alweer meer dan een jaar samen. En... ook van m'n lijf ben ik gaan houden (nog een stapje verder dan accepteren dus). Met 5 littekens op m'n buik vind ik mezelf prachtig, mooier dan ooit. Hoe grappig, vind je niet... Het gaat dus zo niet om de buitenkant, maar om hoe ik me er van binnen over voel. Vertrouwen is een inside job ;-)

  Elk jaar organiseert Judith Webber de Laat jezelf zien dag. Een dag vol speelse oefeningen om jezelf meer te laten zien. Op een fijne warme plek: een theater...

 • Zo gaat het natuurlijk in het echt ook. Doordat je iets van jezelf laat zien, hoe spannend misschien ook voor je - doet de ander makkelijker met je mee. Opent ook de ander zijn of haar hart! Al is dat niet eens het doel ;-) Je geeft in feite eerst jezelf toestemming om jezelf te zijn en daarmee ook de ander. Je laat zien dat veiligheid bij jezelf begint. Kun je je voorstellen hoe inspirerend dat is? Ik doe niet anders. Ik maak - door ongeremd mezelf te zijn - een kant in mensen wakker die ze herkennen, de vrijheid, de losheid, de openheid. Wie wil dat niet? Tip: probeer het eens uit vandaag. Deel iets wat je spannend vindt met een ander. Voel hoe het voor jezelf voelt. En zie hoe de ander reageert. Al maakt dat uiteindelijk steeds minder uit... PS En mocht diegene nou niet meedoen met je, realiseer je dat dit niets maar dan ook niets met jou te maken heeft!

 • Laat jezelf zien added 2 new photos.

  Alsof je leert je armen opnieuw over elkaar te doen... Da's wennen! Vanmorgen vroeg de fotograaf van het Financieel Dagblad me m'n armen over elkaar te doen, maar dan niet zoals ik dat normaal doe, nee precies contra. En da's onwennig joh! Dit deed me direct denken aan hoe ik naar gedragsverandering kijk, dan gebruik ik graag deze metafoor. Elke verandering voelt de eerste keren alsof je je armen verkeerd om over elkaar doet. Zo was je het niet gewend. Je moet er echt bewust mee bezig zijn om niet in je ouwe spoortje terecht te komen. Maar na heel wat oefenen en trainen van je bewustzijn in dat moment, lukt het wel. En zo wordt het gedrag zelfs automatisch. Vanzelf... Zo werkt het natuurlijk ook als je anders gaat reageren dan dat je altijd deed. Of wél je mond open doet waar je hem vroeger 'wijselijk' dicht hield. Of wanneer je jezelf nu wél durft te laten zien waar je voorheen 'veilig' achter je masker bleef, in de luwte. Overigens gaat het mij altijd om wezenlijke verandering, niet om trucjes. Alleen als je nieuwe gedrag écht bij jou past, beklijft het.. Do try this at home ;-)

 • BAM, in een zin zoals het is. Hoe je naar jezelf kijkt, hoe je je over jezelf voelt, zet de toon in iedere andere relatie, zowel werk als privé! We zijn tenslotte allemaal mooie spiegels van elkaar! En het is ook meteen helder waar je naar mag kijken als een relatie niet lekker loopt, Yes: jezelf! Da's de enige persoon waar je iets aan kunt 'veranderen' namelijk!

 • Laat jezelf zien shared AJ+'s video.

  Gooi je masker(s) af en kijk elkaar eens aan, 1 minuutje maar, elkaar écht aankijken. Spannend, maar oh zo de moeite waard. Er ontstaat namelijk met iedereen een connectie, pure herkenning, een ontmoeting! En verlangen we daar niet allemaal naar: écht contact? Via de ander ontmoet je... jezelf!

  No phone, no Facebook, no Snapchat. These Canadians unplugged from technology to sit and stare at each other.

 • Goeie morgen!

 • Dat constante streven naar perfectie, groter, beter, meer... Waar leidt het toe? Constante ontevredenheid! Want het is nooit klaar. Er is altijd weer een nieuw streven. Je vindt jezelf nooit goed genoeg, rijk genoeg, mooi genoeg... Tevredenheid (oef wat had ik vroeger een hekel aan dat woord) cq geluk gaat om kunnen zijn met waar je NU bent! Mijn motto in het leven is dat ik perfect ben mét m'n imperfecties, met m'n leerpunten, met m'n niet-weten en het niet voor elkaar kunnen krijgen. Dat maakt mij mij. Allemaal! We raken als mens geïnspireerd door andere mensen, mensen die hun menselijkheid laten zien, zichzelf in totaliteit. Dat is wat ik elke dag ervaar!

 • Sinds ik alles wat ik doe met 100% aandacht doe, gaat alles zoveel makkelijker, soepeler, moeitelozer. Voorheen kon ik met allerlei dingen tegelijk bezig zijn, vanuit haast, wat in feite angst is. Angst dat ik het anders niet afkrijg, dat ik geen nieuwe kans krijg, dat het mislukt als ik het niet nu doe, etc... Nu voel ik me daarin ontspannen. Al die angst is allemaal onzin... Sterker nog: door alles met halve aandacht te doen, wordt het juist bewaarheid, het gaat juist minder goed of lekker dan het zou kunnen gaan als ik m'n focus erop zou hebben gezet. En dit geldt voor privé dingen als tijd met m'n zoontje doorbrengen als ook zakelijke dingen: m'n focus durven te zetten op wat ik nu écht wil bereiken. Geen afleiding. Mijn 'voordeel' is dat ik de afgelopen tijd door verminderde energie scherp keuzes heb mogen maken: 'waar wil ik nu echt mee bezig zijn?' was de vraag die ik mezelf stelde. En die werkte. Ik ging schrappen. Kiezen voor waar ik in geloof. Alle crap erom weghalen. Nou dat werkt... ik voel me ontspannen én m'n business loopt heerlijk! De grap is dat ik hier al jaren in geloof, dat het zo werkt, maar nu ervaar ik het ook volledig. Ik ben nog nooit in m'n leven zo ontspannen geweest, zo vol vertrouwen, zo vol liefde! Ik kan het iedereen aanraden om jezelf die vraag te stellen: 'waar wil je nu echt mee bezig zijn?'. De klemtoon kan steeds op een ander woord om het antwoord nog helderder door te krijgen...

 • Hierbij de misvatting van de eeuw in 2 zinnen! En precies om dat vertrouwen te laten groeien is er contact nodig, openheid, communicatie, gelijkwaardigheid, veiligheid. En laat de 'Van hokjes naar puzzelstukjes' methode daar nu precies aan bijdragen. Want samenwerking ontstaat niet doordat iemand bedacht heeft dat dat een goed idee is (hokjes). Nee samenwerking ontstaat als je elkaar kunt zien. Als je elkaar vertrouwt! Als je op elkaar weet aan te sluiten (puzzelstukjes)!

 • Laat jezelf zien shared Omeleto's video.

  Wat zou jij NU aan het doen zijn als geld geen rol speelde?? Een mooie vraag die je zomaar eens dichter bij je 'waarom' zou kunnen brengen. Kom op, zorg dat je het goeie voorbeeld wordt voor jouw kinderen: laat jezelf zien!

  What if money was no object? Every person on the planet should watch this video... (Via Tragedy & Hope)

 • Yes be brave: kies voor jezelf, stop met waar je ongelukkig van wordt, leef ten volle, heb lief, settle niet, want waarom zou je? Jij bent het waard om het zo leuk mogelijk te maken in je leven... Wat is jouw dapperste actie de afgelopen week? Waarmee heb jij voor jezelf gekozen? Hoe klein ook, dat maakt niet uit. Kleine keuzes bestaan niet... alleen keuzes! En elke pure keuze voelt goed, diep van binnen...

 • "Alleen mensen die zichzelf kwetsbaar laten zijn en dat durven delen, kunnen misschien wel eens gelukkig zijn." Mooi artikel over het geluk vinden in kleine dingen in het leven, verdriet durven toelaten en laten zien en ophouden met onze voortdurende queeste naar een ideaal leven! Want die leidt juist tot frustratie, stress, burn-out en wie weet wat nog meer.... Hear hear!

  Generatie Y heeft zijn buik vol van perfectie, zo kondigde trendwatcher Joeri Van den Bergh (Insites) vorige week aan op zijn blog. Liever dan zich onderwerpen…

 • Dit is in mijn ogen vrij zijn van angst: angst er kunnen laten zijn, je niet meer laten regeren erdoor en er ook niet meer van wegrennen. Nee ga maar eens zitten met je angst, wees liefdevol naar je angst. Koester haar. Druk haar niet weg. En juist daarmee laat je haar liefdevol los, ze wil namelijk enkel gezien en gevoeld worden...

 • Goeiemorgen... #purehuman

 • ❤️

 • Ondanks de weerstand: blijf je eigen pad vervolgen...

 • Zo hé dit boek-schrijf proces is mega interessant. Het is echt kill your darlings, weggooien wat niet meer klopt én volledig herschrijven. Spannend joh! Want wat ik twee (!) jaar geleden heb opgeschreven, dat klopt by far niet meer bij wie ik nu ben! Niet qua inhoud en ook niet qua energie! #goedvoorbeelddoetvolgen

 • Wat je binnenhoudt komt altijd naar buiten...

 • Even tussendoor... wat fijn dat Facebook het eindelijk mogelijk heeft gemaakt m'n pagina url aan te passen... nu klopt alles weer #blijei #laatjezelfzien

 • Laat jezelf zien was live.

  Over experimenteren

 • Om 16 uur ga ik weer eens een live uitzending 'doen', ik heb d'r zin in! En.... tada.... ik doe het eens anders, het onderwerp laat ik los, JIJ bepaalt waar ik het over ga hebben! Deel hieronder gerust waar JIJ wil dat ik het over heb, wat in jouw leven actueel is momenteel bijvoorbeeld. Waar JIJ tegenaan loopt. Of waar je mijn kijk eens op wil weten! Uit nieuwsgierigheid... Lijkt me een mooi experiment!


Op Twitter

Maandelijks pure inspiratie?


© 2016 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software