Judith als spreker

Judith-spreekt 840x300

Wow, je energie is echt aanstekelijk. Ik heb meteen zin om aan de slag te gaan!
Judith, je bent echt zo goed als ik dacht!
Wow, dat je rond 3 simpele vragen zo’n mooi rakend en diepgaand verhaal te vertellen hebt. Dank je wel Judith voor het aansteken van het lontje bij alle ondernemers in de zaal!

Harry Binnenmars – directeur Rabobank
Judith was key-note speaker op het Frankwatching Jobs Event en weet met haar verhaal mensen écht te raken. Haar boodschap: het is tijd is om te kiezen en jezelf te laten zien! En zo is het!

Frank Janssen – eigenaar FrankWatching
Invite Judith Webber for a performance and you know one thing for sure: your congress/convention/session/meeting will be highly appreciated by an inspired and very enthousiastic public for many many years.

Willem Vreeswijk – directeur New Financial Forum
Judiths enthousiaste en no-nonsense aanpak zijn me vooral bijgebleven; hierdoor was haar lezing dynamisch en goed vertaalbaar. Judith is eerlijk en toegankelijk en kan goed een groep én individu peilen op behoefte. Absolute aanrader!

Judith van der Ziel – Sr. adviseur werkgelegenheid UWV
Visie

In een interactieve lezing deel ik graag met aanstekelijke enthousiasme m’n visie, kennis en ervaring als HR adviseur, ondernemer én bovenal: mens. Ik heb in mijn carrière zoveel mensen gezien die van alles aan het doen waren (bijvoorbeeld werk) waar ze niet gelukkig van werden cq niet goed in waren. Of zich lieten tegenhouden om hun dromen achterna te gaan. En dat terwijl je daar toch echt wel wat aan kunt doen, dwars door alle gedachtes, angsten, schaamte en overtuigingen heen. Ik ben er zelf het levende bewijs van. Het is me niet aan komen waaien namelijk… Mijn boodschap is daarom: Kies nu écht voor jezelf! Neem de ruimte in die je waard bent! En zie wat voor prachtige effecten dat op je buitenwereld heeft. Want zo binnen, zo buiten! Dingen gaan makkelijker, relaties verlopen soepeler, communicatie stroomt, resultaten worden beter!

En dat begint allemaal bij inzicht in jezelf, wat heb je eigenlijk nodig om het optimale uit je leven te halen? Wat geeft jou energie? Waar word je gelukkig van? Wat drijft jou eigenlijk? Die wijsheid leer je niet op school, maar heb je wél hard nodig in het leven, zowel in je werk als in je privé-relaties. Want hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen én hoe meer waarde je anderen te bieden hebt. Hoe meer je je uit kunt drukken in de wereld, hoe meer je ten volle leeft! Hoe makkelijker je pure keuzes maakt, hoe meer energie je overhoudt!

Stijl

Mijn stijl van spreken is zowel luchtig en grappig – mijn zelfspot is wel vergeleken met Brigitte Kaandorp – als diepgaand, een combinatie waardoor m’n verhaal raakt en blijft plakken! Ik ben goed in peilen wat er leeft in een zaal en stem daar in het moment m’n inhoud op af. Ik deel persoonlijke verhalen en vertaal dat makkelijk naar wat je er praktisch mee kunt. Hiermee haal ik de zaal dichtbij en creëer ik een hoge mate van betrokkenheid. Ook ga ik graag de interactie aan, waardoor iedereen wel een haakje vindt in zijn of haar eigen leven, wat tot ACTIE aanzet. Ik hou ervan: DOEN. Overgaan tot actie! Pas dan verandert er wat! Die beweging creëer ik het liefst…

Voor wie?

Mijn klanten zijn voorbeeldfiguren, mensen die impact hebben op de wereld om hen heen, denk bv aan ondernemers, DGA’s/CEO’s, HR adviseurs/managers, consultants en docenten/trainers/coaches. Mensen die elke dag met mensen werken, mensen die bevlogen zijn in hun werk (of dat juist weer willen worden). Mensen die voelen dat ze iets door te geven hebben, danwel in hun bedrijf, danwel via opleiding of training van anderen. Mensen die het verschil willen maken. Mensen die hun eigen pure leiderschap (nog meer willen) voelen!

Thema’s

Word superaantrekkelijk – Kies en ze kiezen jou – voor ondernemers

Klanten weten niet vanzelf dat je bestaat. En al helemaal niet waarom ze voor je moet kiezen. Daar moet je ze een handje bij helpen, door super-helder te worden. Dúrf te kiezen voor wie je bent!

Dat betekent leiderschap durven pakken, gaan staan voor jouw boodschap, jouw drive, jouw stijl. Geen compromissen meer sluiten. Niet meer een opdracht aannemen die een ander beter kan. Durf eerlijk te zijn. Durf te kiezen voor wat écht bij jou past.

En ja, dit betekent ook durven stoppen met waar je niet goed in bent. En als je dat ook nog eens gaat laten zien, heeft dat als effect dat je aantrekt wat wél bij je past. Met als gevolg: klanten die – al voordat ze je gesproken hebben – weten dat ze bij jou moeten zijn. Dat wil jij toch ook?

In m’n interactieve lezing deel ik 3 vragen met je die als je die beantwoordt, je een ander, fundamenteel verhaal creëert, omdat dit verhaal écht uit jou komt en niet een marketing-verhaaltje is. Nee, het is een verhaal met gevoel, met diepgang. Een verhaal dat staat. Een verhaal dat verbindt!

Word superaantrekkelijk door jezelf te zijn: Kies en ze kiezen jou!

Samenwerken 3.0 – Van hokjes naar puzzelstukjes – voor organisaties & onderwijs

Mensen maken het verschil! En toch zijn we in organisaties gek op hokjes en hebben we de neiging om mensen daarin te proppen. Het punt is echter dat mensen daarvan afstompen. Ziek worden. Ongemotiveerd. Rigide. Terwijl je dat als organisatie graag anders ziet. Vitaal. Gemotiveerd. Flexibel.

Samenwerking is in mijn ogen idealiter als puzzelstukjes, mensen die elkaar aanvullen. Zo willen steeds meer mensen werken. Het beste uit zichzelf halen. Open continue communicatie in plaats van 1x per jaar beoordelen. Geen hokjes, maar ruimte voor ontwikkeling. Flexibiliteit in plaats van rigiditeit. Geen strikte regels, maar verantwoordelijkheid. Geen controle, maar vertrouwen.

Leer je naar jezelf en je medewerkers kijken als puzzelstukjes! Geef mensen de ruimte en zie hoe ze hun talenten werkelijk benutten! Wedden dat klantvriendelijkheid vanzelf volgt? Want gelukkige medewerkers bedienen je klanten goed!

Stoom nu je organisatie klaar om aantrekkelijk te blijven als werkgever, flexibel te blijven in de snel veranderende markt en gezond te worden door een laag stress-niveau (dus een laag ziekteverzuim)!

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid” – Aristoteles

Wil je:
 • Geïnspireerd worden?
 • Mensen in beweging brengen?
 • Verandering leuk maken?
 • Aangestoken worden door passie?
 • Geraakt worden door openheid?
 • Uitgedaagd worden in waar mogelijkheden liggen?
 • Leren over jezelf én van elkaar?
 • Last but not least: lol hebben terwijl je leert?

Ons event was zeer geslaagd, mede dankzij jouw inbreng. Je presentatie was erg inspirerend, je energie is aanstekelijk en door je open opstelling zorg je dat je mensen op hun gemak stelt, zodat ze meedoen. En top dat je zo snel schakelde dat je in het Engels ‘moest’ spreken!-

Joost Coulier – Salesmanager CitizenM hotels
Inspiratie, passie, authenticiteit, durf en puur ondernemerschap. Holle frasen? Niet uit de mond van Judith Webber. Met het uithoudingsvermogen en de lichtvoetigheid van een gevorderd hardloper, confronteerde zij als keynote speaker – op de Dag van de ICT – ondernemers met hun dieper gelegen drijfveren. Door haar eigen levensverhaal en ontwikkeling onderdeel te maken van haar boodschap, krijgt haar verhaal de persoonlijke touch die nodig is om waarlijk contact te maken met de toehoorders. Een waardevol cadeau rijker, een reflectief spiegeltje in de binnenzak van de maatpakjes, restte het publiek geen andere optie dan enthousiasme. Geïnspireerd, zo u wilt! –

Jiwan Does – Gemeente Zoetermeer – organisator Dag van de ICT
Judith Webber geeft geregeld inspirerende gastcolleges aan de minor Ondernemen van de NHL Hogeschool. Ik ken Judith al enige jaren en heb daardoor ook kennis kunnen nemen van haar eerste twee boekwerken: “Laat jezelf zien!” en “Kies en ze kiezen jou!” Tijdens de minor ligt het accent op het verwerven en kunnen toepassen van kennis en kunde. Judith deelt dat het ook gaat om de vragen waarom je iets doet, wie je bent en wat je betekent voor je klanten. Door authentiek en congruent te zijn wordt je automatisch onthouden en zal de klant kiezen voor jou! Judith zet met haar aanstekelijke enthousiasme steeds opnieuw bijzondere en interactieve gastcolleges neer. De respons van de studenten zegt genoeg! –

Sietse Harkema – docent HRM Hogeschool NHL
logo_speakers
logo_despreker
logo-deep-sprekers
logo-athenas
logo_zijspreekt

Werkwijze

Ik werk samen met diverse sprekersbureaus: Speakers Academy, de marktleider voor sprekers; met ZijSpreekt, hét platform voor vrouwelijke sprekers van Marga Miltenburg én met Deep Sprekers, voor sprekers met inhoud, vernieuwers van de 21e eeuw. Ook ben ik te vinden op DeSpreker.nl, een platform dat sprekers en bezoekers rechtstreeks in contact brengt, zonder tussenkomst van een bureau. Ook ben ik (oa internationaal) te boeken via sprekersbureau Athenas!

Welke route je ook verkiest, ik stem graag zelf de inhoud met je af. Ik ben goed in te zetten als keynote-spreker, ik kan goed improviseren, ik ga het liefst de interactie aan en mijn specialiteit is mensen ‘openen’ en hun talenten wakkermaken. Dit gebeurt automatisch doordat ik puur mezelf ben, kwetsbaar én krachtig tegelijk. En laten mensen die open staan nu het meeste leren…

Ik spreek graag voor groepen tussen de 20 en 500 man/vrouw, tussen de 30 minuten en 1,5 uur. Prijzen op aanvraag. Ik gebruik geen powerpoint of Prezi, dit leidt alleen maar af. Een masterclass of workshop van een dagdeel is ook mogelijk. Ik neem altijd een aantal boeken mee om in te laten kijken, mocht je willen dat iedereen een boek mee naar huis kan nemen, neem gerust contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden!

Judith spreekt op NFFOp Facebook
 • Laat jezelf zien shared Incredible's video.

  Dit is pas een kado: gezien worden in wie je bent met alles erop en eraan, door je ouders, je basis! Dat maakt jezelf zien cq liefhebben zoveel makkelijker... En tja, als jij dit nu niet hebt meegemaakt vroeger, dat je je zo gezien voelde, dan kun je dat nu als volwassener alsnog leren. Stapje voor stapje. Stukje voor stukje. Het is nooit te laat!

  Look Closely At Her Child’s New Doll. It’s Hiding A Beautiful Secret. Now The Internet Is STUNNED Full Story -> http://viralvo.com/emma/

 • Zo binnen, zo buiten De buitenwereld is een spiegel voor hoe je je van binnen voelt en geeft je dus ook allerlei informatie over jezelf. Zo ook over hoe het gesteld is met je mate van duidelijkheid. Je kent het vast wel, hoe kinderen reageren op jouw mate van duidelijkheid. Als je niet 100% helder NEE of JA zegt, dan zullen ze je blijven uitdagen tot je het wél helder overbrengt. Kinderen resoneren heel sterk op hoe je je van binnen voelt. Voel je je stevig, dan wordt je NEE of JA (behoorlijk) moeiteloos geaccepteerd. Voel je je niet stevig, dan wordt het gezeur... En... dit werkt met volwassenen net zo. Dus mocht je NEE of JA niet geaccepteerd worden, dan heb JIJ nog wat te oefenen met je stevigheid, met hoe helder je je NEE of JA voelt van binnen. En daar kun je iets aan doen. Je kunt oefenen in hoeverre je achter je NEE of JA staat. Ga maar eens na hoe belangrijk iets voor jou is. Des te belangrijker, des te overtuigender je zult zijn! Deze manier van kijken gaat je veel opleveren en haalt je volledig uit de slachtofferrol, het geeft je alle verantwoordelijkheid, want tada: je hebt invloed!

 • Laat jezelf zien updated their cover photo.

 • Zou je levenslessen, jouw scheurtjes ook als goud kunnen zien? Als datgene dat jou uniek en daarmee juist mooi maakt?

 • Jezelf laten zien zorgt voor meer aanwezigheid. Voor meer contact. Voor meer diepte in het contact. Omdat je elkaar iets laat zien wat je - misschien wel allebei - een beetje spannend vindt. Of alleen jij en dat is ook ok. Voel de liefde voor jezelf terwijl je jezelf laat zien. Hoe intiem is dat? Wat zal dat doen voor jullie relatie denk je?

 • Jezelf laten zien = jezelf zien en naar jezelf luisteren, naar dat hele kleine zachte stemmetje in je die je haarfijn vertelt wat je 'eigenlijk' wil! Let vandaag maar eens op het woordje 'eigenlijk' en hoe vaak je dat gebruikt. Dat woordje is zo normaal geworden dat ie haast niet meer opvalt. Terwijl het reuze interessant is wat je daar dan zegt! Dat is namelijk precies dat kleine stemmetje in je dat spreekt! Je verlangen, je wensen, je innerdrive, dus luister eens...

 • Vanaf het besluit dat je écht helemaal jezelf wil zijn, zul je meer uitstraling krijgen, zal je kracht meer zichtbaar worden, zul je je steviger voelen! En geloof me: er komt vanzelf bovendrijven waar je nog niet jezelf bent, zodat je weet waar je 'werk' te verrichten hebt... Handig he?

 • Je bent maar 1 (pure) keuze verwijderd van een totaal andere richting... Welke is dat voor jou?

 • Stop met uitleggen, overtuigen en verantwoorden. Voel je eigen overtuiging en blijf daarbij! Meer is niet nodig. Wedden dat je in je omgeving andere reacties gaat krijgen? Meer support gaat ervaren? Je steviger gaat voelen? #zobinnenzobuiten

 • Laat jezelf zien shared their product.

 • "Tachtig procent van de medewerkers doet wat hen gevraagd wordt maar zet geen stapje extra..." Is dat niet triest? Daarentegen weten we ook dat intrinsiek gemotiveerde medewerkers beter presteren, ze laten zich positief uit over het bedrijf en dat leidt natuurlijk tot positieve klanten en dus goeie business. En dan rijst natuurlijk de vraag 'Kan intrinsieke motivatie gestimuleerd worden?' Mijn antwoord: 'Ja absoluut, mensen hebben wat speelruimte nodig, wat meer autonomie en wat meer vertrouwen.' Met m'n zienswijze 'Van hokjes naar puzzelstukjes' creëer je dat moeiteloos, op een speelse manier... Nieuwsgierig? http://www.vanhokjesnaarpuzzelstukjes.nl

  Motivatie: Maar 9 procent van de Nederlandse werknemers voelt zich echt betrokken bij z’n baan. Wie werk doet dat hij echt belangrijk vindt, presteert beter en valt minder snel uit. Hoe kan een bedrijf de vonk laten overslaan?

 • Goeiemorgen! Be f*ing brave, ja dat is wel m'n boodschap deze morgen... boor het lef in jezelf aan (ja,ook jij hebt het in je) en doe wat je 'moet' doen! Oh enne... het gaat niet om een specifieke volgorde, het maakt echt totaal niet uit waar je begint met het lef hebben om pure keuzes te maken. Als je maar begint...

 • Ergernis is zo interessant... #allesiseeningang #zobinnenzobuiten

 • In de diepte maak je contact met jezelf. In de diepte ontmoet je de ander. In de diepte vind je herkenning bij elkaar. Pas als je ergens over durft te gaan praten, zul je ervaren hoeveel mensen gelijksoortige ervaringen hebben, hoeveel support je bij elkaar kunt vinden, hoe anderen met je mee kunnen denken richting een oplossing (als je dat wil). Dus: laat jezelf zien in de diepte en wees verrast hoeveel connectie je ervaart!

 • Laat jezelf zien was live.

  Over waardering

 • Wat een prachtig stuk over intrinsieke motivatie, precies mijn terrein: beweging van binnenuit stimuleren! ‘90 procent van de volwassenen besteedt de helft van hun wakkere leven aan dingen die ze liever niet doen op plaatsen waar ze liever niet zijn.’ Dat is toch te triest voor woorden?? Het enige wat we hoeven te doen is een stimulerende omgeving creëren. Mensen de ruimte bieden datgene te doen waar ze wél goed in zijn door afscheid te nemen van waar ze níet goed in zijn. Supersimpel en ontzettend effectief! Dat is de basis van "Van hokjes naar puzzelstukjes". Ik voel me immens trots te mogen bijdragen (in 2017 met een voltallig team) aan deze beweging. Want nee dit is geen trend, dit is een noodzakelijke beweging ;-) Weg met de controle en angst. Welkom intrinsiek gemotiveerde mens!

  De mens is van nature een lui en hebzuchtig wezen, zo geloven we maar al te vaak. Maar een nieuwe generatie van psychologen en economen denkt daar heel anders over. Hun baanbrekende onderzoek vormt de basis voor een revolutie in de zorg en het onderwijs, op kantoor en op de Zuidas.

 • Puur Leiderschap gaat over de leider in een ieder kunnen zien. Kunnen zien dat jij in het één excelleert en de ander in iets anders. En dat dat samen super waardevol is, dat is synergie. Erkennen dat je elkaar aanvult! Niet vanuit hiërarchie, maar vanuit gelijkwaardigheid! Leiding geven aan jezelf. Kiezen voor waar jij waarde toevoegt. Gaan staan op jouw plek en de ander daar ook toe uitnodigen. En tegelijkertijd nederig zijn. Vertrouwen geven. Geholpen mogen worden, kortom: ontvangen! #purehuman #vanhokjesnaarpuzzelstukjes #puurleiderschap

 • Laat jezelf zien added a new photo.

 • Ruimte innemen of grenzen stellen Het een komt moeiteloos voort uit jou, puur doordat je gaat staan voor wat jij graag wil, wie je bent en hoe je het graag ziet. Je energie is aantrekkelijk! Het ander is vermoeiend, komt voort uit angst, vraagt veel en continue aandacht van je, want oh wee als je even niet oplet... dan gaat er hop iemand over je grens. Je energie is afwerend! Waar kies jij voor?

 • Wanneer voel jij nu werkelijk contact met een ander? Is dat wanneer je elkaar dagelijks spreekt over je beslommeringen? Is het wanneer de ander daarop reageert met herkenning? Gaat het over de diepere zaken in het leven? Dat je het daarover kunt hebben met elkaar? Gaat het over geen taboes meer voelen in een gesprek, gewoonweg alles durven vragen of zeggen? Is het de bedoeling dat de ander je altijd steunt? Of maakt dat niet uit voor jou, gaat het meer om je gehoord/gezien voelen? Heb je pas contact als je elkaar recht in de ogen kunt aankijken? Of kun je pas contact voelen met een ander als je contact kunt voelen met jezelf? Hoe werkt dat voor jou?

 • Ik zeg: het is de hoogste tijd voor nieuwe positieve ervaringen, want angst werkt verlammend, stilleggend, gevangenzettend... Op de plek waar je nu verkeert, daar gebeurt helemaal niks! Behalve dat je je niet lekker voelt. Bang door ervaringen in het verleden. Dus... wil je nu je lekkerder voelen? Dan is het tijd voor actie in het nu... Mijn tip: Doe eens wat anders dan anders, doorbreek een patroon, uit iets wat onwennig voor je is, dat zorgt direct voor een ander gevoel én hoogstwaarschijnlijk ook een ander resultaat. Al is het resultaat niet eens het belangrijkste. Sterker nog: als je teveel bezig bent met het resultaat, bijvoorbeeld hoe een ander reageert, dan schiet je je doel voorbij! Het gaat nu namelijk eens helemaal niet om de ander (en ja dat is wennen), het gaat om JOU! PS tuurlijk mag je ook af en toe eens lekker stilstaan en je angst voelen. Niks mis mee, sterker nog: noodzakelijk voor je in de actie schiet. Alleen intrinsieke actie werkt namelijk...

 • Laat jezelf zien updated their cover photo.

  Dit is jezelf laten zien, in alle eerlijkheid, in alle kwetsbaarheid, met al het lef dat je in je hebt!

 • Laat jezelf zien shared Bright Side's video.

  Hoe één simpele vraag voor echt contact zorgt! Ik zou vragen: "wat heb je nu nodig (van mij)?" Of "wat kan ik voor je doen?". En ja zo'n vraag zorgt ervoor dat iemand naar binnen keert om daar het antwoord te vinden. Het verlangen dat schuilgaat onder die laag van boosheid en frustratie komt aan de oppervlakte! En ja, dan ontstaat er weer contact én beweging! Prachtig!

  One simple question can save a marriage: goo.gl/I6df1Y 👫❤

 • Over alleen zijn en wat dat met liefde te maken heeft... Voor mij is deze prachtige tekst heel kloppend, jarenlang was het voor mij heel moeilijk om alleen te zijn. Ik had dan altijd het gevoel dat ik iemand miste. En dat was ook zo: mezelf! Nu ik me mezelf voel tot in m'n tenen, ben ik graag alleen en voel ik daar totale vrijheid in!

 • Dit was het filmpje waar ik het gisteren op m'n eigen profiel over had, deze heb ik ingestuurd voor 'De beste speech van Nederland'... het leek me mooi eens een ander geluid te laten horen. Een speech die ik puur in het moment hield in Toomler vorig jaar mei op de Laat jezelf zien dag die ik daar organiseerde. Enne... de intentie is uitgekomen, ik heb huisvesting gevonden, sterker nog, op 5 mei 2015 zijn m'n lief en ik naar ons huidige huis gaan kijken en 9 mei werd ons eindbod geaccepteerd. En nu wonen we daar alweer meer dan een jaar samen. En... ook van m'n lijf ben ik gaan houden (nog een stapje verder dan accepteren dus). Met 5 littekens op m'n buik vind ik mezelf prachtig, mooier dan ooit. Hoe grappig, vind je niet... Het gaat dus zo niet om de buitenkant, maar om hoe ik me er van binnen over voel. Vertrouwen is een inside job ;-)

  Elk jaar organiseert Judith Webber de Laat jezelf zien dag. Een dag vol speelse oefeningen om jezelf meer te laten zien. Op een fijne warme plek: een theater...


Op Twitter

Maandelijks pure inspiratie?


© 2016 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software