m | + 31 6 413 69 238

Judith als spreker

Judith-spreekt 840x300

Wow, dat je rond 3 simpele vragen zo’n mooi rakend en diepgaand verhaal te vertellen hebt. Dank je wel Judith voor het aansteken van het lontje bij alle ondernemers in de zaal!

Harry Binnenmars – Rabobank
Judith was key-note speaker op het Frankwatching Jobs Event en weet met haar verhaal mensen écht te raken. Haar boodschap: het is tijd is om te kiezen en jezelf te laten zien! En zo is het!

Frank Janssen – FrankWatching
Invite Judith Webber for a performance and you know one thing for sure: your congress/convention/session/meeting will be highly appreciated by an inspired and very enthousiastic public for many many years.

Willem Vreeswijk – New Financial Forum
Judiths enthousiaste en no-nonsense aanpak zijn me vooral bijgebleven; hierdoor was haar lezing dynamisch en goed vertaalbaar. Judith is eerlijk en toegankelijk en kan goed een groep én individu peilen op behoefte. Absolute aanrader!

Judith van der Ziel – UWV
Visie

In mijn interactieve lezingen deel ik graag met aanstekelijke enthousiasme m’n visie en m’n ervaring als HR adviseur, ondernemer én niet te vergeten: mens. De strekking van mijn boodschap is dat je gelukkiger wordt op alle fronten als je jezelf laat zien. En dat begint bij zelfkennis, want wat valt er te laten zien als je jezelf niet goed kent? En die wijsheid heb je hard nodig in het leven, zowel in je werk als in je privé-relaties. Hoe beter je jezelf kent, hoe meer je ten volle het leven ervaart! Hoe beter je kunt dealen met wat er om je heen gebeurt. Hoe meer innerlijke rust je voelt! Hoe meer geluk je ervaart!

Stijl

Mijn stijl van spreken is zowel humoristisch – ik ben wel vergeleken met Brigitte Kaandorp – als diepgaand, een combinatie waardoor m’n verhaal raakt en blijft plakken! Ook ga ik graag interactie aan, waardoor iedereen iets herkenbaars vindt, wat tot ACTIE aanzet. Ik hou ervan: DOEN. Overgaan tot actie. Ervaren!

Voor wie?

Mijn klanten zijn beslissingmakers, mensen die veel impact hebben op de wereld om hen heen, denk bv aan ondernemers, DGA’s/CEO’s, HR adviseurs/managers, consultants en docenten/trainers/coaches. Mensen die met mensen werken, mensen die bevlogen zijn in hun werk (of dat juist weer willen worden). Mensen die voelen dat ze iets door te geven hebben, danwel in hun bedrijf, danwel via opleiding of training van anderen. Mensen die het verschil willen maken.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid – Aristoteles

Wil je:
  • Inspiratie?
  • Authenticiteit?
  • Passie?
  • Openheid?
  • Beweging?
  • Uitdaging?
  • Leren?
  • Fun?

Invalshoeken

Betrokkenheid, openheid en vertrouwen creëren – Laat jezelf zien

Het zijn uitdagende tijden, steeds meer mensen zijn op zoek naar vertrouwen, geloofwaardigheid en authenticiteit. Het is de kunst om écht contact te maken, met je verhaal iets te raken, zowel bij klanten als bij medewerkers. Vanuit geraakt worden, ontstaat verbinding, bevlogenheid en betrokkenheid! Vanuit daar ‘werken’ mensen van-zelf met je mee, moeiteloos… Je hoeft niet meer te overtuigen, alleen maar overtuigd te zijn! Laat jezelf zien

Kies voor jezelf – Kies en ze kiezen jou

Veel mensen lopen leeg in werk dat niet helemaal bij ze past, bij een bedrijf waar ze geen affiniteit mee voelen, met mensen waarmee het niet lekker stroomt, door een werkwijze waar ze niet blij van worden, waar ze niet in mee kunnen. Hierdoor benutten mensen zichzelf en hun talenten niet helemaal, het matcht gewoon niet. Voor jezelf kiezen betekent jezelf diepgaander leren kennen, goed voor jezelf leren zorgen én dúrven kiezen! Dus ook durven stoppen. Met als effect dat je aantrekt wat wél bij je past. Kies en ze kiezen jou!

Puur Organiseren – Van hokjes naar puzzelstukjes

Mensen maken het verschil, dat weten we allemaal! En toch zijn we gek op hokjes, bv functieprofielen en hebben we de neiging om mensen daarin te proppen. Ik heb ontdekt dat geen enkel mens in een hokje past, we zijn namelijk puzzelstukjes. Via m’n verhaal leer je naar jezelf en je medewerkers kijken als puzzelstukjes. Zo wordt samenwerken vloeiend & duurzaam en motivatie intrinsiek. Ik laat je graag ervaren hoe het is om van hokjes naar puzzelstukjes te bewegen!

Inspiratie, passie, authenticiteit, durf en puur ondernemerschap. Holle frasen? Niet uit de mond van ‘richtinggeefster’ Judith Webber. Met het uithoudingsvermogen en de lichtvoetigheid van een gevorderd hardloper, confronteerde zij als keynote speaker – op de Dag van de ICT – ondernemers met hun dieper gelegen drijfveren. Door haar eigen levensverhaal en ontwikkeling onderdeel te maken van haar boodschap, krijgt haar verhaal de persoonlijke touch die nodig is om waarlijk contact te maken met de toehoorders. Een waardevol cadeau rijker, een reflectief spiegeltje in de binnenzak van de maatpakjes, restte het publiek geen andere optie dan enthousiasme. Geïnspireerd, zo u wilt! –

Jiwan Does – Gemeente Zoetermeer – organisator Dag van de ICT
Judith Webber geeft geregeld inspirerende gastcolleges aan studenten van de minor Ondernemen van de NHL Hogeschool te Leeuwarden. Ik ken Judith al enige jaren (via Twitter) en heb daardoor ook kennis kunnen nemen van haar eerste twee boekwerken: “Laat jezelf zien!” en “Kies en ze kiezen jou!” Tijdens de minor ligt het accent op het verwerven en kunnen toepassen van kennis en kunde. Judith deelt dat het ook gaat om de vragen waarom je iets doet, wie je bent en wat je betekent voor je klanten. Door authentiek en congruent te zijn wordt je automatisch onthouden en zal de klant kiezen voor jou! Judith zet met haar aanstekelijke enthousiasme steeds opnieuw bijzondere en interactieve gastcolleges neer. De prima respons van de studenten zegt genoeg! –

Sietse Harkema – Hogeschool NHL

logo_speakers

logo_zijspreekt

Werkwijze

Ik werk graag samen met Speakers Academy, de marktleider voor sprekers; met ZijSpreekt, hét platform voor vrouwelijke sprekers van Marga Miltenburg én met Spiritual Speakers, een sprekersbureau waar innovatie en spiritualiteit in business centraal staat. Ook ben ik te vinden op DeSpreker.nl, een platform dat sprekers en bezoekers rechtstreeks in contact brengt, zonder tussenkomst van een bureau. Ook ben ik internationaal te boeken via sprekersbureau : Athenas!

Welke route je ook verkiest, ik stem graag zelf de inhoud met je af. Ik ben goed in te zetten als (keynote-)spreker of als presentator, ik ben goed in improviseren, in de interactie aangaan en mensen ‘openen’. Dit gebeurt automatisch doordat ik puur mezelf ben in alles wat ik doe, kwetsbaar én krachtig tegelijk. Ik kan alleen een lezing geven en ik werk ook samen met trainer/muzikant Aart Beunderman (zie gastcolleges). Hij stemt zijn muziek af op mijn verhaal en raakt samen met mij iedere gevoelige snaar, we zijn tenslotte allemaal mens…

Ik spreek graag voor groepen tussen de 20 en 500 man/vrouw, van 30 minuten tot 1,5 uur. Prijzen op aanvraag.

Judith spreekt op NFFOp Facebook

Grenzen stellen of ruimte innemen

Ik heb lang geworsteld met hoe dit nou het beste voor mij werkt. Moest ik grenzen leren stellen of mocht ik meer ruimte innemen? En wat is nou eigenlijk het verschil?

Vaak is een grens stellen iets wat je doet vanuit geraaktheid, vanuit boosheid, angst, ongenoegen, om jezelf te beschermen of iets anders met een lage frequentie. Grenzen stellen is dus ook vaak niet zo prettig om te doen. Het voelt 'hard' of 'onaardig' of 'buitensluitend'. Althans zo voelde dat voor mij. Een teer punt, want zo wou ik niet zijn natuurlijk.

Ik geloofde dat het ook anders kon, dus ben dus gaan oefenen met meer ruimte innemen, zoals de voetstap in het zand dat ook doet. Die doet helemaal geen moeite om een voetstap te zijn, ze is er gewoon. De contouren van de voetstap zijn duidelijk. Die hoeven niet bevochten te worden. Of begrensd. Dat is gewoon de rand waar de voetstap ophoudt te bestaan en de rest van het strand verder gaat.

En zo kan het voor jezelf ook werken met ruimte innemen heb ik ontdekt. Ik ben er, ik zie mezelf, ik voel waar m'n grens is, waar ik overvloei in de ander, ofwel daar waar ik ophoudt en de ander begint. Dat is natuurlijk wel een voorwaarde om ruimte in te kunnen nemen, dat je je eigen grens voelt. Dat je voelt waar jij 'ophoudt' en de ander 'begint'. Ofwel 'wat is van jou?' en 'wat is van de ander?'.

Daar heb ik heerlijk mee mogen oefenen met m'n lief, hij was de afgelopen maanden nogal depressief namelijk. En natuurlijk resoneerde van alles van die diepte ook in mij, ook ik heb lang m'n zwaardere kant deels ontkend, alles was altijd 'in orde' bij mij (tot 2 jaar terug). Daar zat dus nog wel wat te zien, te voelen, te ervaren. Want totdat dat gebeurt, blijft het rustig wachten in je natuurlijk, tot je er klaar voor bent...

Nu kan ik inmiddels wel stellen dat ik m'n eigen grens ken. Dat ik goed kan voelen hoe iets voor mij is, zonder automatisch over te nemen wat de ander voelt, puur omdat die stukken in mij geheeld zijn.

Hierdoor kan ik de ander beter zien en zie ik ook mezelf meer en meer. En neem ik automatisch meer ruimte in. En dat is voelbaar voor de ander. Energetisch werkt dat zo. Ik hoef nog niet eens wat te zeggen of hij pakt het al op (nou is hij ook vrij gevoelig hoor, dat scheelt). Gelukkig hou ik ook van communicatie, dus zeg ik er ook graag bij hoe ik het graag zou willen. Want wensen & grenzen gaan als het goed is hand in hand ;-) Wel zo helder voor je omgeving en niet in de laatste plaats voor jezelf!

Hoe kijk jij naar grenzen en ruimte innemen?
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Contact met de ander gaat altijd ook over contact met jezelf! Schuurt het? Dan heb je iets te onderzoeken in jou!

Wat is de weerstand? Waar loop je innerlijk tegenaan? Wat wil je niet aangaan of zien?

Zodra je die innerlijke stap maakt, verandert je buitenwereld met je mee. En wordt contact met anderen dus ook soepeler, net als het contact met jezelf!

Zo binnen, zo buiten!

Probeer maar uit en wees verrast ;-)
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Ego: wie ik dacht te zijn... laat ik stapje voor stapje los. Om te worden wie ik ben... ... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Heb jij het lef om dingen anders te doen? Dan groeit je wereld, je ervaringsveld!

Blijf je in je vertrouwde kringetje ronddraaien, blijf je in je comfort-zone? Dan krimpt je wereld, je ervaringsveld.

We zijn hier tenslotte om te leren. Te experimenteren. Te ontdekken!
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Open vs gesloten

Hoe opener ik zelf word, hoe meer het me opvalt hoeveel mensen gesloten zijn. En hoe makkelijk mensen muren optrekken als ze het gevoel hebben niet veilig te zijn. En hoe gewoon het is om vanuit geslotenheid te reageren, vanuit angst niet gehoord te worden, niet gezien te worden, vanuit 'het zal toch wel niet lukken'.

Ik voel vaak direct dat er iets niet klopt. Dat diegene niet open is. Dat er geen vloeiende communicatie is. Er stokt iets in het gesprek.

Ik voel mezelf stilvallen. Gadeslaan: wat gebeurt er nu? Me afvragen of ik er wel of niet iets over ga zeggen. Of dat mij dient én de ander, want dat is voor mij de voorwaarde om m'n mond open te doen. Dat het dient, dat het goed doet, al wil dat niet zeggen dat het persé als prettig ervaren wordt.

En even voor de duidelijkheid: ik begrijp het. Ik heb ook lang achter muren & maskers geleefd. Gedacht dat dat veilig was. Dat dat me beschermde. Dat het überhaupt nodig was me te beschermen tegen anderen, meningen, oordelen, kortom: de buitenwereld.

Dat krijg je natuurlijk als gevoelig persoon. Je voelt dat je kwetsbaar bent en hop: daar is je muur. En dan voel je je kwetsbaarheid niet meer zo. En dat lijkt fijn...

Tot je op het punt komt dat je het niet meer fijn vindt voelen. Dat je er last van krijgt dat je slecht bij je gevoel kunt. Dat je er niet goed bij kunt wat JIJ nu wil. Wat JIJ nu voelt. Wat JIJ nu wil zeggen/vragen.

En ik zal de laatste zijn die zegt dat de weg naar openheid makkelijk is... het is vallen en opstaan. En vallen en opstaan. En vallen en opstaan ;-)

En toch is het zóóóóó de moeite waard. Want ik geniet zoveel meer van het leven, ik voel namelijk de pieken meer. En ja de dalen ook. Al klim ik daar steeds makkelijker en veerkrachtiger uit. En hop daar zijn de pieken weer. Vaak zelfs naast de dalen. Want zo dualistisch is de wereld niet. Alles bestaat naast elkaar.
... Zie meerZie minder

Bekijk op Facebook

Op Twitter

Maandelijks pure inspiratie?


© 2015 PureHuman - YourHosting Inschrijftool:Sophie Fischer       Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software