Judith als spreker

Judith-spreekt 840x300

Wow, je energie is echt aanstekelijk. Ik heb meteen zin om aan de slag te gaan!
Judith, je bent echt zo goed als ik dacht!
Wow, dat je rond 3 simpele vragen zo’n mooi rakend en diepgaand verhaal te vertellen hebt. Dank je wel Judith voor het aansteken van het lontje bij alle ondernemers in de zaal!

Harry Binnenmars – directeur Rabobank
Judith was key-note speaker op het Frankwatching Jobs Event en weet met haar verhaal mensen écht te raken. Haar boodschap: het is tijd is om te kiezen en jezelf te laten zien! En zo is het!

Frank Janssen – eigenaar FrankWatching
Invite Judith Webber for a performance and you know one thing for sure: your congress/convention/session/meeting will be highly appreciated by an inspired and very enthousiastic public for many many years.

Willem Vreeswijk – directeur New Financial Forum
Judiths enthousiaste en no-nonsense aanpak zijn me vooral bijgebleven; hierdoor was haar lezing dynamisch en goed vertaalbaar. Judith is eerlijk en toegankelijk en kan goed een groep én individu peilen op behoefte. Absolute aanrader!

Judith van der Ziel – Sr. adviseur werkgelegenheid UWV

“Duurzame verandering komt van binnenuit!”

Wil je:
 • Geïnspireerd worden door een positief, toekomstgericht verhaal?
 • Mensen van binnenuit en dus duurzaam in beweging brengen?
 • Verandering écht leuk maken, voor iedereen?
 • Aangestoken worden door pure passie?
 • Geraakt worden door openheid?
 • Uitgenodigd worden te zien waar de mogelijkheden liggen?
 • Leren over jezelf én van elkaar?
 • Last but not least: lol hebben terwijl je leert?

Visie

De wereld verandert rap. De kunst is dat wij mee veranderen… Mijn visie is dat verandering van binnenuit moet komen, wil het beklijven, wil verandering duurzaam worden! Dit geldt voor mensen en dit geldt net zo goed voor organisaties! Organisaties zijn tenslotte een verzameling mensen! Ik steek die intrinsieke motivatie graag aan met m’n aanstekelijke enthousiasme! Gegarandeerd dat mensen naar buiten lopen en aan de slag willen!

In een interactieve lezing deel ik graag m’n visie, kennis en ervaring als HR adviseur, ondernemer én bovenal: mens. Ik heb in mijn carrière zoveel mensen gezien die van alles aan het doen waren, bijvoorbeeld werk waar ze niet gelukkig van werden cq niet goed in waren. Of zich lieten tegenhouden om hun dromen achterna te gaan. En dat terwijl je daar toch echt wel iets aan kunt doen, dwars door alle gedachtes, angsten, schaamte en overtuigingen heen.

Ik ben er zelf het levende bewijs van en geloof me: ik heb er heel wat voor gedaan. Mijn boodschap is daarom: Breng jezelf in beweging! Kies voor jezelf! Neem de ruimte in die je waard bent! Daar wordt iedereen beter van! Want zo binnen, zo buiten! Werk wordt makkelijker, relaties verlopen soepeler, communicatie stroomt, resultaten worden beter!

En alles begint bij jou, want wat heb jij eigenlijk nodig om het optimale uit je leven te halen? Wat geeft jou energie? Waar word jij gelukkig van? Wat drijft jou eigenlijk? Die wijsheid leer je niet op school, maar heb je wél hard nodig in het leven, zowel in je werk als in je privé-relaties. Want hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf kunt zorgen én hoe meer waarde je anderen te bieden hebt. Hoe meer je je uit kunt drukken in de wereld, hoe meer je ten volle leeft! Hoe makkelijker je pure keuzes maakt, hoe meer energie je overhoudt!

Stijl

Mijn stijl van spreken is zowel luchtig en grappig – mijn zelfspot is wel vergeleken met Brigitte Kaandorp – als diepgaand en praktisch, een combinatie waardoor m’n verhaal raakt, blijft plakken en in beweging zet! Ik ben goed in peilen wat er leeft in een zaal en stem daar in het moment m’n inhoud op af vanuit m’n structuur, ik ben gek op improviseren, spelen binnen de kaders. Ik deel persoonlijke verhalen en maak het praktisch, zodat je er iets mee kunt. Hierdoor haal ik de zaal dichtbij en creëer ik een hoge mate van betrokkenheid. Door de interactie die ik aan ga, vindt iedereen een haakje in zijn of haar eigen leven, wat tot ACTIE aanzet. Ik hou ervan: DOEN. Overgaan tot actie! Pas dan verandert er wat! Die innerlijke beweging creëer ik het liefst…

Voor wie?

Mijn klanten zijn voorbeeldfiguren, mensen die impact hebben op de wereld om hen heen, denk aan ondernemers, DGA’s/CEO’s, MT-leden, HR adviseurs/managers, consultants en docenten/trainers/coaches. Mensen die elke dag met mensen werken, mensen die bevlogen zijn in hun werk (of dat juist weer willen worden). Mensen die voelen dat ze iets door te geven hebben, danwel in hun bedrijf, danwel via opleiding of training van anderen. Mensen die het verschil willen maken. Mensen die hun eigen pure leiderschap (nog meer willen) voelen én tonen! En anderen daar ook graag toe uitnodigen!

“Geef duurzame inzetbaarheid, zelfsturing en flexibiliteit handen en voeten!”

Thema’s

Haal eruit wat erin zit – Van hokjes naar puzzelstukjes

Mensen maken het verschil! En toch zijn we in organisaties gek op hokjes en hebben we de neiging om mensen daarin te proppen. Het punt is echter dat mensen daarvan afstompen. Ziek worden. Ongemotiveerd. Rigide. Terwijl je dat als organisatie graag anders ziet. Vitaal. Gemotiveerd. Flexibel. En dus makkelijk inzetbaar.

Samenwerking is in mijn ogen idealiter als puzzelstukjes, mensen die elkaar aanvullen. Zo willen steeds meer mensen werken. Het beste uit zichzelf halen. Open continue communicatie in plaats van 1x per jaar beoordelen. Geen hokjes, maar ruimte voor ontwikkeling. Flexibiliteit in plaats van rigiditeit. Geen strikte regels, maar verantwoordelijkheid. Geen controle, maar vertrouwen.

Leer je naar jezelf en je medewerkers kijken als puzzelstukjes! Geef mensen de ruimte en zie hoe ze hun talenten werkelijk benutten! Laat mensen spelen binnen de kaders! Wedden dat klantvriendelijkheid vanzelf volgt? Want gelukkige medewerkers bedienen je klanten fantastisch! Kortom: blijf als werkgever aantrekkelijk, speel flexibel in op de snel veranderende markt en word gezond door een laag stress-niveau (lees: laag ziekteverzuim)!

Haal eruit wat er in zit, dat werkt wel zo lekker!

Word superaantrekkelijk – Kies en ze kiezen jou

Klanten en ook werkgevers weten niet vanzelf dat je bestaat. En al helemaal niet waarom ze voor je moet kiezen. Daar moet je ze een handje bij helpen, door super-helder te worden. Dúrf te kiezen voor wie je bent!

Dat betekent leiderschap durven pakken, gaan staan voor jouw boodschap, jouw drive, jouw stijl. Geen compromissen meer sluiten. Niet meer een opdracht aannemen die een ander beter kan. Durf eerlijk te zijn. Durf te kiezen voor wat écht bij jou past.

En ja, dit betekent ook durven stoppen met waar je niet goed in bent. En als je dat ook nog eens gaat laten zien, heeft dat als effect dat je aantrekt wat wél bij je past. Met als gevolg: klanten die – al voordat ze je gesproken hebben – weten dat ze bij jou moeten zijn. Dat wil jij toch ook?

In m’n interactieve lezing deel ik 3 vragen met je die als je die beantwoordt, je een ander, fundamenteel verhaal creëert, omdat dit verhaal écht uit jou komt en niet een verkoopverhaaltje is. Nee, het is een verhaal met gevoel, met diepgang. Een verhaal dat staat. Een verhaal dat verbindt!

Word superaantrekkelijk door jezelf te zijn: Kies en ze kiezen jou!

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”

Ons event was zeer geslaagd, mede dankzij jouw inbreng. Je presentatie was erg inspirerend, je energie is aanstekelijk en door je open opstelling zorg je dat je mensen op hun gemak stelt, zodat ze meedoen. En top dat je zo snel schakelde dat je in het Engels moest spreken!-

Joost Coulier – Salesmanager CitizenM hotels
Inspiratie, passie, authenticiteit, durf en puur ondernemerschap. Holle frasen? Niet uit de mond van Judith Webber. Met het uithoudingsvermogen en de lichtvoetigheid van een gevorderd hardloper, confronteerde zij als keynote speaker – op de Dag van de ICT – ondernemers met hun dieper gelegen drijfveren. Door haar eigen levensverhaal en ontwikkeling onderdeel te maken van haar boodschap, krijgt haar verhaal de persoonlijke touch die nodig is om waarlijk contact te maken met de toehoorders. Een waardevol cadeau rijker, een reflectief spiegeltje in de binnenzak van de maatpakjes, restte het publiek geen andere optie dan enthousiasme. Geïnspireerd, zo u wilt! –

Jiwan Does – Gemeente Zoetermeer – organisator Dag van de ICT
Judith Webber geeft geregeld inspirerende gastcolleges aan de minor Ondernemen van de NHL Hogeschool. Ik ken Judith al enige jaren en heb daardoor ook kennis kunnen nemen van haar eerste twee boekwerken: “Laat jezelf zien!” en “Kies en ze kiezen jou!” Tijdens de minor ligt het accent op het verwerven en kunnen toepassen van kennis en kunde. Judith deelt dat het ook gaat om de vragen waarom je iets doet, wie je bent en wat je betekent voor je klanten. Door authentiek en congruent te zijn wordt je automatisch onthouden en zal de klant kiezen voor jou! Judith zet met haar aanstekelijke enthousiasme steeds opnieuw bijzondere en interactieve gastcolleges neer. De respons van de studenten zegt genoeg! –

Sietse Harkema – (wijlen) docent HRM Hogeschool NHL

logo_speakers
logo_despreker
logo-deep-sprekers
logo-athenas
logo_zijspreekt

Werkwijze

Ik werk samen met diverse sprekersbureaus: Speakers Academy, de marktleider voor sprekers; met ZijSpreekt, hét platform voor vrouwelijke sprekers van Marga Miltenburg én met Deep Sprekers, voor sprekers met inhoud, vernieuwers van de 21e eeuw. Ook ben ik te vinden op DeSpreker.nl, een platform dat sprekers en bezoekers rechtstreeks in contact brengt, zonder tussenkomst van een bureau. Ook ben ik (oa internationaal) te boeken via sprekersbureau Athenas!

Welke route je ook verkiest, ik stem graag zelf de inhoud met je af. Ik ben goed in te zetten als keynote-spreker, ik kan goed improviseren, ik ga het liefst de interactie aan en mijn specialiteit is mensen ‘openen’ en hun talenten wakkermaken. Dit gebeurt automatisch doordat ik puur mezelf ben, kwetsbaar én krachtig tegelijk. En laten mensen die open staan nu het meeste leren…

Ik spreek graag voor groepen tussen de 20 en 500 man/vrouw, tussen de 30 minuten en 1,5 uur. Prijzen op aanvraag. Ik gebruik geen powerpoint of Prezi, dit leidt alleen maar af. Een masterclass of workshop van een dagdeel is ook mogelijk. Ik neem altijd een aantal boeken mee om in te laten kijken, mocht je willen dat iedereen een boek mee naar huis kan nemen, neem gerust contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden!

Judith spreekt op NFFOp Facebook
 • Judith Webber shared #besomebody.'s video.

  Precies, alles wat waardevol is kost moeite. Maar dat geeft niet, want het is de moeite dubbel en dwars waard! Het enige wat we uit te vogelen hebben is vanuit welke beweegreden we handelen: vanuit wilskracht of vanuit pure kracht? Als het vanuit jouw drive, jouw motor, jouw vuurtje komt, dan ga je door...

  STOP asking for easy. #besomebody.

 • Gezien worden, puur gezien worden in wie je bent is een van de meest waardevolle ervaringen in je leven! Ik durf te stellen dat dit voor iedereen geldt, we willen dolgraag gezien worden in wie we zijn. En ja natuurlijk begint dat bij jezelf steeds meer zien! Stukje bij beetje... Al die keren dat je je echt helemaal gezien voelde, blijven je bij, die zijn namelijk in je gevoelsgeheugen gegrift! En de mensen die op die manier met je in contact zijn, daar heb je écht wezenlijk contact mee, grote kans dat je hen óók puur kunt zien! Want als jij jezelf laat zien, dan kan de ander daarop aansluiten door hetzelfde te doen als hij/zij dat kan op dat moment... Je geeft met jouw raakbaarheid impliciet toestemming aan de ander om ook te openen!

 • Hokjes beperken je zicht!

  Ik snap het wel hoor. Als je een organisatie op poten zet dan heb je kaders nodig, structuur, een verdeling van taken, zodat het helder is wie wat

 • Zo'n belangrijke tip dit, hoe je tegen je zelf praat is hoe je jezelf geconditioneerd houdt. Let er maar eens op, op je woorden, kraak je jezelf af of lift je jezelf!?

 • Judith Webber updated their cover photo.

 • Zelfkennis is de basis van alle wijsheid in actie! Hoe beter je jezelf kent hoe beter je voor jezelf kunt zorgen, hoe beter je jezelf kunt benutten, hoe beter je je kunt ontspannen. En geloof me: van zelfkennis heb je nooit genoeg! Elke dag valt er wat te leren over jezelf! Soms gaat dat vanzelf en soms mag je je leervermogen even kietelen door training en/of coaching. Want een ander kan nóg makkelijker het een en ander in jou losmaken dan jijzelf. In de spiegel zie je jezelf nou eenmaal beter! PS had je m'n twee online programma's al gezien? Een korte van 2 weken en een van 13 weken voor als je echt jezelf in volle glorie wil laten zien!

 • And you?

 • Judith Webber was live.

  Over tevredenheid en doelen stellen

 • 'Als-dan-denken' werkt niet, omdat je daarmee tegen jezelf zegt dat het nu niet ok is. Je accepteert het huidige moment niet, terwijl het er toch echt is. Een mooie contradictie in ons hoofd... Je verzet je in feite tegen hoe het nu is. En van verzet komt nooit iets moois... Alleen frustratie en vanuit frustratie kun je niet creëren. Je kunt niet bij je vertrouwen, bij je verbeelding, bij je eindeloze mogelijkheden. Pas als je weer kunt zakken in jezelf, pas als je weer tevreden kunt zijn met hoe het nu is (en geloof me: daarmee zeg ik niet dat het leuk of fijn hoeft te zijn), pas als je al je gedachtes over de situatie kunt overstijgen, dan land je weer in je vertrouwen en kun je weer contact maken met je verlangens en je vermogen te creëren! De kunst is de tijd te nemen om van 'als-dan-denken' te verhuizen naar 'het is helemaal goed zo'. Van denken naar zijn ;-)

 • Zo hé echt wel. Want eerlijk zijn is jezelf zijn is ontspannen zijn. Al het andere is spanning-gevend... Elke vorm van maskeren kost energie!

 • Mensen in hokjes plaatsten werkt gewoon niet in de praktijk. Niet in testtyperingen en ook niet in functiebeschrijvingen. Het is puur theorie! Want mensen zijn veel meer dan wat er beschreven staat! En door mensen zo te typeren, beperk je ze en haal je natuurlijk nooit eruit wat erin zit! Waar we dan natuurlijk weer allerlei dingen van buitenaf aan proberen te doen om daar verandering in aan te brengen... Dat is nou precies mijn drive om met 'Van hokjes naar puzzelstukjes' bezig te zijn! Dat zorgt ervoor dat mensen hun intrinsieke motivatie weer gaan voelen en dus gedreven zijn het beste uit zichzelf te halen. Binnen hun functie of erbuiten als dat beter is.

  SheNews, over vrouwen en werk. Nieuws uit binnen en buitenland, verzameld door SheConsult. SheNews verschijnt 2x per maand en gaat naar zo'n 5.000 lezers.

 • Judith Webber added an event.

  SAVE the date: ik wil maandag 23 januari nog een keer een cirkel organiseren met Yvonne samen, m'n moeder kan in de 6 pauze-weken alle support gebruiken. Doe je weer mee? De uitnodiging volgt.. -------------------------------- Yvonne en ik hebben vaker cirkels van liefde georganiseerd voor m'n moeder Stella, maar het is alweer even geleden. M'n moeder weet sinds oktober 2015 dat ze uitgezaaide borstkanker heeft dus ze kan jullie energie en liefde absoluut gebruiken bij haar genezingsproces, zeker gedurende de 6 weken dat ze pauze heeft van de chemo-kuur. De vorige keren heeft ze er veel baat bij gehad! Doe je mee? Nodig ook gerust mensen in jouw netwerk uit die mee kunnen helpen. Want we zijn dan wel bezig met Stella die avond, maar natuurlijk verbinden we onszelf net zo goed met liefde ;-) Iedereen kan meedoen door gewoon op je eigen manier liefde of helende energie te sturen of een kaarsje te branden. En of je je nu 5 minuten, een kwartier of een half uur verbindt met liefde, dat maakt niet uit (hoe langer, hoe fijner voor jezelf, dat wel)! Kies vooral een vorm die JOU past! Bij voorbaat dank! <3

 • Goed plan voor 2017? Een extra shot zelfliefde kan echt geen kwaad, voor niemand, zeg ik altijd ;-) En tja hoe doe je dat dan? Van jezelf houden? Nou het begint bij jezelf heeeeeeel goed leren kennen en ontdekken wat je nodig hebt, waar je blij van wordt, wat je voedt en wat ook niet. En dan is het de kunst om die gebruiksaanwijzing te gebruiken in het leven, ofwel je leven om jezelf heen vorm te geven, vanuit wat jij nodig hebt. Enne... neem daar vooral de tijd voor! Ook dat is liefdevol! We hebben dit namelijk niet echt geleerd over het algemeen van onze ouders. Kunnen ze overigens ook niks aan doen, zij hebben het ook niet geleerd van hun ouders... En het mooie is, hoe meer jij jezelf vult met liefde, hoe meer je kunt geven! Hoe meer je dus ook te bieden hebt, meer (eigen)waarde!

 • Judith Webber added a new photo.

 • Dit is zoals ik naar communicatie-problemen kijk: We zijn vaak nogal bezet als we met elkaar praten... Bezet met wat we zelf willen vertellen, bezet met wat ons bezighoudt, met waar we energie lekken, met het goed willen doen, met verwachtingen. En tja, als je bezet bent, luister je niet echt... Dus: we hebben innerlijk opruim-werk te doen, zodat we vrij worden of in elk geval kunnen schakelen naar deze vrije staat, zodat we elkaar wél kunnen horen en zien! Want dat is de basis van écht contact! Elkaar echt zien én horen! En dat gaat stukken beter als je jezelf steeds meer ziet! #laatjezelfzien betekent #ziejezelf

 • Volg waar je energie naartoe gaat, wat je leuk vindt, waar je blij van wordt! Dat is verbonden met de reden waarom je hier bent, wat je hier te doen hebt! Ik deed dat ook toen ik met PureHuman startte in 2008 en ik kwam er binnen no-time achter wat m'n bedoeling is, m'n grote waarom, m'n drive: zoveel mogelijk mensen inspireren zichzelf te laten zien! Dit vormde m'n richting en dat helpt me al die jaren met keuzes maken, heel handig dus... En ik word sindsdien alleen maar gevraagd voor dingen die me blij maken én die met m'n thema te maken hebben, hoe fijn is dat ?! Volg je enthousiasme als broodkruimels op je pad en ontdek waar het jou heen leidt! PS En mocht je wat support kunnen gebruiken daarbij, kijk dan eens op http://www.purehuman.nl

  http://www.purehuman.nl">

 • Judith Webber shared Peaceful Mind Peaceful Life's video.

  Goeiemorgen! Wat ga jij manifesteren in 2017? Welke wens mag vorm krijgen? En kun je je daarvoor openen? Want dat is waar manifesteren over gaat: werkelijk ontvangen wat voor jou in petto ligt. En je verlangens wijzen je de weg. Alles is er al... PS mocht je screenshot niet kloppen, blijf vooral je eigen verlangens volgen (bij mij stond er 1x 'a herd of lamas)... ;-)

  What will you manifest in 2017? Share your 📸 #regram @magickmoods

 • Judith Webber shared Happinez Magazine's video.

  Hierbij een hele mooie oefening van Inez Van Oord (van Happinez) om trouw te blijven aan wie je bent. Zo worden woorden je richtingaanwijzers... Want geluk is = leven naar je eigen waarden, jouw woorden omzetten in daden!

  Bladenmaker en verhalenverteller Inez Van Oord vertelt hoe woorden haar de weg wijzen:

 • Vandaag haalde ik dit moment op deze foto aan tijdens een teambuildingsessie aan een prachtige groep docenten. Ik zat aan de rand van een vijver in Budapest. In die vijver zwommen eenden. Op de kant waren deze duiven aan het scharrelen. Tot nu toe nog niet echt een opvallend verhaal zul je misschien denken... Wat mij echter toen trof is dat deze duiven hun non-talent uitstekend kennen: ze kunnen niet zwemmen. Ze weten dat gewoon. Ze proberen het niet uit. En ze hebben geen enkele ambitie om dat te leren. Ze zeggen niet: 'Ik kan dat best' of 'Ik vind dat een uitdaging' of 'Maar dat moet ik toch kunnen'... Waren we als mens maar zoals die duiven, berustend in wat we gewoon niet kunnen in plaats van onszelf druk op te leggen of op te laten leggen van buitenaf...

 • Wat wekt jou tot leven? En... ben je dat al volop aan het doen? #momentvanbezinning #puur #leven

 • Judith Webber feeling entertained.

  Geen zin in de troep - dus ik begin maar niet Ik was net een plantje aan het verpotten om hem wat meer ruimte te geven. Het was een klusje dat ik aan het uitstellen was, omdat ik opzag tegen de troep. Overal aarde, vieze vingers, aarde onder m'n nagels, bleh... En nu het gedaan is zag ik ineens de metafoor erin. Doordat je al weet (uit eerdere ervaringen) dat iets troep geeft, begin je er maar niet aan. Dit is nou precies wat ervoor zorgt dat mensen niet bewegen. Niet ontwikkelen. De angst voor de troep is groter dan het verlangen om ruimte te geven. Op dat punt sta je stil. Pas als dat verlangen groeit en/of de angst voor de troep afneemt, ontstaat er beweging. Voor mij was het beide. Ik wilde het graag gedaan hebben, ik vond het nodig én ik relativeerde de troep: ik dacht: ik neem het gewoon stap voor stap en pas aan het eind ga ik alles opruimen! En dat werkt, voor plantjes verpotten maar zeker ook voor andere ruimte-gevende zaken ;-)

 • Judith Webber shared their product.

 • Elke dag ontdekken betekent voor mij steeds minder (na)denken. Steeds meer inzicht en juist ervaren, steeds minder analyseren en willen begrijpen. Ik breek m'n hoofd nergens niet meer over. Willen begrijpen is willen grijpen, vastpakken, houvast krijgen. En hoe meer ik ontdek wat m'n intuitie me zegt, hoe minder houvast ik nodig heb, ik voel me verankerd in mezelf! Hoe werkt dat voor jou?

 • Het is echt helemaal niet erg om angst te voelen. De kunst is je niet door angst te laten verlammen. Dat voelt namelijk niet fijn! Experimenteer maar eens met toch bewegen, toch een stap zetten, ondanks je angst. Neem je angst mee in je beweging en voel eens hoe dat voelt... Let me know?


Op Twitter

Maandelijks pure inspiratie?


© 2016 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software