06-41369238

Over Judith

Wie ben ik?

Judith - 2015- 01 Jolanda BotPuurheid
Ik ben al m’n hele leven gefascineerd door puurheid (het in lijn brengen van je binnenkant & je buitenkant), omdat het mijn grootste levensles is om helemaal te mogen zijn wie ik ben. Zo was ik vroeger een super teruggetrokken meisje dat m’n stem niet eens durfde te verheffen bij het bestellen van een harinkje bij de visboer. Ik stelde in m’n werk vragen niet uit angst dom gevonden te worden of lastig. Ik liet m’n mening niet blijken uit angst voor afwijzing. Ik wist niet goed wat ik wilde, omdat ik zo gericht was op de buitenwereld. Nu ben ik spreker, leid ik trainers op in m’n eigen gedachtegoed, coach ik mensen naar meer levensgeluk en schrijf ik boeken. Ik heb dus een aardige ont-dekkings-reis gemaakt en ik blijf onderweg, want gelukkig ben ik nooit uitgeleerd. Ik neem je graag mee op reis, wie weet steek ik je aan 😉

Maskers af
In de 12 jaar die ik – voor ik PureHuman startte – als interim Human Resource adviseur bij 12 bedrijven als ABN Amro, PricewaterhouseCoopers en Ernst & Young werkte, liep ik vaak met een masker op, zoals velen, ik deed onbewust van alles om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Ik voelde wel dat er iets niet klopte, maar durfde er niet naar te luisteren, laat staan me te uiten erover. Ik zei en vroeg daardoor allerlei dingen niet. En wist ook niet echt wat ik wilde. Ik wist wel steeds beter wat ik niet wilde. Ik ben de afgelopen jaren m’n maskers steeds meer af gaan doen, stapje voor stapje, vandaar de titel van m’n eerste boek “Laat jezelf zien”, dit was vooral een oproep aan mezelf. Ik werd als ondernemer enorm met mezelf geconfronteerd, met als positief gevolg dat ik steeds beter weet wie ik ben, wat ik belangrijk vind, wat ik wil, wat ik voel en daar geef ik gemakkelijk uiting aan. Ik laat mezelf zien… En nog belangrijker: ik zie mezelf, want dat is de sleutel gebleken..

Durven kiezen
Gaandeweg kwam ik tot de ontdekking dat – hoe meer pure keuzes ik durfde te maken, zowel op werkvlak als in m’n privé-relaties – hoe meer ik op m’n eigen waarneming durfde te vertrouwen, hoe meer m’n gevoel van eigen waarde en (zelf)vertrouwen groeide. Daarbij ontdekte ik ook nog dat mensen steeds meer vertrouwen in mij kregen. Want vertrouwen begint natuurlijk bij jezelf. Alle verandering begint bij jezelf. Al mijn levenslessen tot op heden heb ik verwerkt in m’n boeken ‘Laat jezelf zien‘, ‘Kies en ze kiezen jou‘ en ‘100% PUUR JIJ‘. En momenteel ben ik bezig met m’n vierde boek over m’n gedachtegoed ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’, organisatieverandering van binnenuit. Ik voel me elke dag helemaal mezelf en dat voelt supergoed! En naast dat het lekker voelt, heb ik er succes mee: ik word exact gekozen om wie ik ben en wat ik voor waarde te bieden heb! Kies en ze kiezen jou in de praktijk!

JA zeggen
Volledig JA zeggen tegen elkaar in een samenwerking kan pas helemaal als je volledig JA zegt tegen jezelf, is mijn stellige overtuiging. JA tegen al je (eigenaardige) eigenschappen, tegen wie je écht bent en waar je voor staat. JA zeggen tegen waar je energie van krijg en ook waar je geen energie van krijgt (en laat dat nou verband houden met waar je goed én niet goed in bent). Daar verbinden anderen zich graag aan, ja ook aan die eigenaardigheden. Daar werken ze graag mee samen. Daarvoor is maar één ding nodig: openen. Want openheid is het fundament van iedere vloeiende én duurzame relatie, zowel zakelijk als privé! Openheid is de olie tussen de radartjes, openheid zorgt ervoor dat de motor lekker loopt! Zowel privé als zakelijk! Ik help jou & je bedrijf graag in beweging komen als spreker, organisatie-vernieuwer danwel leiderschapscoach.

Mijn wens: vrijheid vinden door jezelf te zijn
Het is werkelijk mijn diepste wens dat iedereen helemaal puur zichzelf is, dat we onze talenten leven, dat we onze waarde voelen, dat we onze eigenaardigheden omarmen en ons niet laten beperken door wie of wat dan ook in wat we graag willen doen of willen uiten. Dat is voor mij werkelijke vrijheid. En dat gun ik iedereen!

Samenwerken vanuit verbinding

Ik werk graag duurzaam samen met mensen aan m’n onderneming en wil er een aantal hier graag aan je voorstellen. Omdat ik geloof in ‘Do what you do best’, hou ik me met een heleboel zaken niet bezig, waar anderen beter in zijn. Als we dat nou allemaal zouden doen, dan wordt (samen)werken pas echt een feestje. En de wereld een stuk mooier!Vincent profielfotoVincent Voorduin ondersteunt ondernemers om vanuit verbinding en plezier hun visie en uitstraling te realiseren voor hun huisstijl, website of communicatieplan. Dit doet hij door het gebruik van de Visiebox waarin door middel van vragen en het kiezen van afbeeldingen voor de klant helder wordt waar deze voor staat en graag willen uitstralen. De Visiebox is ontstaan vanuit het idee dat alles in de klant aanwezig is om te creëren wat deze graag wil. Hij ondersteunt zijn klanten hierbij om hiermee verbinding te maken. Voorzien van professioneel helder advies vanuit zijn jarenlange ervaring met het werken voor al ruim 200 ondernemers.
Vincent is mijn huisstijl-ontwerper. Z’n stijl vind ik verfrissend (vandaar de lemon) en licht! Hij is een kei in jouw woorden en ideeën vertalen in beeld vertalen. Soms weet hij nog beter wat je wil uitdragen dan jijzelf. Ik raad hem van harte aan!Marcel BootsmanMarcel Bootsman helpt ondernemers bij het realiseren van hun WordPress website. Sinds 2009 is hij eigenaar van Nostromo. Marcel is een techneut die graag onder de mensen is, die graag zijn ervaringen deelt met anderen en die graag anderen helpt. Hij draagt zelf bij aan de WordPress gemeenschap door te helpen met vertalen en het organiseren van WordCamp Nederland, een jaarlijkse WordPress bijeenkomst. Websites realiseren, onderhouden en met klanten praten over mogelijkheden zijn nu zijn kerntaken. Hierin kan hij zijn energie kwijt. Het resultaat is een tevreden klant, en daar wordt hij vrolijk van.
Ik heb een aantal keren Marcels hulp ingeroepen bij het verfraaien van m’n site én ook toen ik wat problemen ervaarde. Marcel is een echte service-minded troubleshooter én adviseur. En wat ik ook zo fijn aan werken met Marcel vind, is z’n heldere communicatie, je weet precies waar je aan toe bent, wanneer wat af is bijvoorbeeld. Een kanjer in z’n vak!

Mijn eigen kernteam ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’:

En daarnaast werk ik samen in mijn onderneming met een team van prachtige trainers/coaches/facilitatoren die ik persoonlijk heb opgeleid; met hen verspreid ik ‘Van hokjes naar puzzelstukjes‘ in organisaties en onderwijs:


Ik breng beweging en een ‘het kan wél’ mindset. Mijn fundament: mensen willen zichzelf dolgraag laten zien en zichzelf benutten. Ze hebben alleen wat ruimte nodig! – Judith Webber – spreker


Als P&O manager en trainer/coach zie ik dat de veerkracht en vitaliteit van een organisatie ligt in de verbinding van mens, team en organisatie. Sterker worden door goed voor jezelf te zorgen – Suus Reep – trainer i.o.


Ik bruis als ik mensen help in beweging te komen om in werk en leven wat ze doen te laten samenvallen met wie ze zijn. Dat doe ik door liefdevol scherp te zijn en met veel gevoel voor timing. – Jiska van Leeuwen – trainerMensen raken, zodat ze in beweging komen: dat is mijn passie. En effectieve teams creëren door talenten bloot te leggen en de onderlinge samenwerking te optimaliseren. – Ariënne Groenewoud – trainer i.o.


Vanuit mijn enthousiasme en ontwikkelings-gerichtheid daag ik mensen uit stil te staan bij hun (non) talenten. Ik stimuleer daarmee aan het werk te gaan, zodat er ruimte ontstaat. Desnoods buiten de functiebeschrijving om. – Hilko de Boer – trainer


Uitnodigend, speels en liefdevol scherp begeleid ik mensen naar zelfkennis en zelfsturing met als doel: van binnen naar buiten te leven en werken. – Maroesja Teijgeler – trainer

Voor deze organisaties heb ik gewerkt:
Op Facebook
 • Zo gaaf dat er tijdens het HSP congres aandacht besteed wordt aan hokjes en bovenal: hoe we zonder hokjes zoveel beter functioneren (en dat geldt wat mij betreft niet alleen voor HSP-ers). Natuurlijk vinden we het als mensen wel fijn om enige kaders te hebben (want als we ze niet hebben, dan maken we ze wel, is herhaaldelijk gebleken uit onderzoek), maar ze moeten ons niet gaan beknellen natuurlijk! Soms hebben we echter niet eens door dat iets je beknelt, we zijn soms meesters in het rechtpraten van wat eigenlijk krom is. Bijvoorbeeld dat je werk niet leuk hoeft te zijn, dat zijn we met z’n allen volkomen normaal gaan vinden. Daar krijg je toch voor betaald?! In mijn ogen kan het nagenoeg altijd een stuk leuker en ik laat je graag 9 november zien hoe! Je kunt er morgen mee aan de slag! Mocht je willen komen, let me know, ik heb nog eventjes (tot 30/6) een mooie kortingscode voor je, waarmee een kaartje voor de hele dag slechts € 150,- kost. Geen geld voor deze combinatie van wetenschap & praktijk. http://www.hspcongres.nl

  Bij het HSP Congres Nederland leer je alles wat je moeten weten over HSP en Hoogsensitiveit. Klik hier voor meer informatie over het HSP Congres Nederland

 • Zo net even wat video’s opgenomen voor de Business Boost Box waarvoor ik als één van de business coaches beschikbaar ben! Ben reuze benieuwd wat voor leuke ondernemers ik mag verder helpen in het kader van ‘Laat jezelf zien’!

 • Great news. Net feedback gekregen van onze uitgever op een paar hoofdstukken van JA zeggen JA doen: “Wat mij betreft ziet het er helemaal goed uit. Lekker van toon, duidelijk ook en de gesprekken tussen jullie werken heel goed”! Nu lekker op deze lijn door met schrijven met Hilko samen! PS ik heb in het najaar al allerlei lezingen over dit onderwerp (intrinsieke motivatie) staan, superveel zin in!

 • Great news. Net feedback gekregen van onze uitgever op een paar hoofdstukken van JA zeggen JA doen: “Wat mij betreft ziet het er helemaal goed uit. Lekker van toon, duidelijk ook en de gesprekken tussen jullie werken goed”! Nu lekker op deze lijn door met schrijven met Hilko samen! PS ik heb in het najaar al allerlei lezingen over dit onderwerp (intrinsieke motivatie) staan, superveel zin in!

 • Al jaren ben ik met het thema ‘Laat jezelf zien’ bezig in allerlei vormen. Het podium pakken, je visie delen, je kwetsbaarheid cq raakbaarheid delen maar zeker ook je kracht delen! En ook ben ik al een jaar of 4 bezig met je plek innemen, je ruimte innemen via oa de door mij ontwikkelde gespreksmethodiek ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’, met fantastische resultaten. En als derde ben ik al een tijd gefascineerd door opstellingen, waarin de energie onverbloemd laat zien wat er in je speelt op het thema ‘Laat jezelf zien’, omdat het zoveel facetten van je leven raakt. Hoe gaaf is het dan nu dat ik nu alles aan het integreren ben, ik zie ineens hoe dit allemaal verband houdt met elkaar en dat maakt m’n richting nóg helderder! Binnenkort geef ik een masterclass Laat jezelf zien, waarin ik dit allemaal ga delen en jou laat ervaren via welke weg je jezelf meer en meer kunt laten zien, omdat de tijd dat je jezelf klein houdt klaar is. Dat is niet meer nodig 😉 je mag je plek innemen! Stuur me gerust een PB voor meer info. Let op: er zijn maar 6 plekjes, ik hou van aandacht kunnen geven nl

 • Had jij de radio-uitzending van Echt Esther van vorige week donderdag over crowdfunding al teruggeluisterd? Ik moet zeggen het was - met alle genodigden bij elkaar - echt een mooie uitzending, vol rakende verhalen én goeie tips (ja ook van mij). En niet alleen over crowdfunding maar ook over jezelf laten zien (hoe kan het ook anders?)! https://radioaalsmeer.nl/programma/echt-esther/uitzending/2018-06-07/

  https://radioaalsmeer.nl/programma/echt-esther/uitzending/2018-06-07/">

 • Ook in tijden dat het soms wat tegenzit helpt dankbaarheid je erdoorheen. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn tenslotte. Je dak boven je hoofd, je lieve partner, je (leuke) werk, dat je te eten hebt, dat je gezond bent, dat je zulke mooie kinderen hebt, fijne vrienden, etc... Dankbaarheid helpt je contact maken met jezelf en haalt je uit je hoofd, uit je angst, dat zomaar de boel zou kunnen regeren als je even niet oplet. Ken je dat? Dat je ineens in een gedachtentreintje terecht komt van negativiteit? Dankbaarheid helpt je de halte te vinden waar je kunt uitstappen! Waar ben jij dankbaar voor nu?

 • Zo mooi, zonder woorden (waar ik ook gek op ben overigens) spreekt de energie voor zichzelf en laat niks onbedekt. Love it!!

  Ik ben gek op energie-werk. Energie spreekt namelijk voor zichzelf, je hoofd hoeft niks te doen, sterker nog: je denken blokkeert het werken met energie. En wat er dan vervolgens gebeurt als je je denken loslaat, je alleen maar voelt wat er wil gebeuren... magisch! Gisteren heb ik weer drie opstellingen mogen begeleiden op het thema ‘Laat jezelf zien’. Mijn favoriete onderwerp omdat er zoveel in zit. Het raakt zoveel facetten in ons leven! En wat zitten er op dat thema bij veel mensen veel blokkades joh, remmen die je tegenhouden te zijn wie je bent in volle glorie (want dan is jezelf laten zien helemaal geen issue meer). I know, I’ve been there... En die blokkades zijn er ook niet voor niks, ze hebben een functie. Zodra je die kunt zien - is mijn ervaring - dan wordt alles makkelijker. Dan kun je je plek makkelijker innemen. En dat is waar jezelf laten zien om gaat, dat je jouw ruimte inneemt, op jouw plek, in je kracht! Happy with my work ❤️

 • Ik ben gek op energie-werk. Energie spreekt namelijk voor zichzelf, je hoofd hoeft niks te doen, sterker nog: je denken blokkeert het werken met energie. En wat er dan vervolgens gebeurt als je je denken loslaat, je alleen maar voelt wat er wil gebeuren... magisch! Gisteren heb ik weer drie opstellingen mogen begeleiden op het thema ‘Laat jezelf zien’. Mijn favoriete onderwerp omdat er zoveel in zit. Het raakt zoveel facetten in ons leven! En wat zitten er op dat thema bij veel mensen veel blokkades joh, remmen die je tegenhouden te zijn wie je bent in volle glorie (want dan is jezelf laten zien helemaal geen issue meer). I know... ik ken ze maar al te goed En die blokkades zijn er ook niet voor niks, ze hebben een functie. Zodra je die kunt zien - is mijn ervaring - dan wordt alles makkelijker. Dan kun je je plek makkelijker innemen. En dat is waar jezelf laten zien om gaat, dat je jouw ruimte inneemt, op jouw plek gaat staan, in je kracht! Happy with my work ❤️

 • Zo’n mooie vind-tocht...

 • Vandaag nog sprak ik ‘toevallig’ twee mooie krachtige vrouwen die een boek aan het schrijven zijn en een derde die lezingen wil gaan geven en advies vroeg. Een van deze vrouwen had gisteren te horen gekregen dat de redacteur waar ze mee samen wou/wil gaan werken geen vertrouwen heeft in haar, want ze doet er nu al zo lang over... de toon was gezet. Au. In mijn ogen is dit niet bepaald een fijne basis voor een samenwerking die nog moet starten. Er is al direct een oordeel. Wat er kan gebeuren... voor je het weet vorm je je weer naar de ander. Heb je het idee dat je het er maar mee moet doen. Schik je jezelf. Ga je denken dat er iets mis met je is. Geef je het misschien zelfs wel op. Ik deelde mijn ervaring met mijn nieuwe uitgever (en ook m’n vorige trouwens) en toen wist ze het weer: ik mag bij mezelf blijven, bij wat ik fijn vind, bij wat bij mij past. En daar past een juist persoon bij. En ja dat mag best een beetje schuren maar er moet wél een basis van vertrouwen zijn. Ja er is markt voor en ja, er komt een uitgever die je direct een goed gevoel geeft of een redacteur - als je in eigen beheer uit wil geven - die je uitdaagt maar wél bij je past. Zeg maar JA tegen jezelf en de rest volgt! PS zal ik maar eens ‘ik wil een boek schrijven of ik wil een lezing geven en hoe doe ik dat’ - sessies gaan aanbieden?

 • Hoe gaaf is dat? Ik ben 9 november één van de keynote-sprekers (tussen 2 wetenschappers in) op het HSP congres met als thema 'HSP zonder hokjes, gehoord, gezien, begrepen'! En ja daar past mijn verhaal over Van hokjes naar puzzelstukjes natuurlijk naadloos in. Ik heb er nu al zin in! Jij ook? Score dan op tijd je kaartje! En via mij krijg je een mooie korting (PB me daar even voor ;-)), wat een feest he? https://hspcongres.nl

  https://hspcongres.nl">

 • De lente. De tijd van openbloeien. Beetje zon, beetje regen, we hebben het allebei nodig om open te komen. Zo is het in het leven ook, het contrast van mindere dagen en supergave dagen is nodig. Door de regen waardeer je de zon en door de zon de regen (dat is de kunst)! #letitflow #tijdomteopenen #laatjezelfzien #meebewegen

 • Gisteren heb ik m’n contract op de bus gedaan voor het uitgeven van m’n vierde boek, dit keer geef ik bij Boom Uitgevers uit. Wat ook weer op magische wijze ontstond, net zoals m’n eerste contact bij Scriptum, m’n vorige uitgever. Grappig genoeg vind ik het best spannend, ook al heb ik het al een tijd geleden toegezegd en ben ik ook al aan het schrijven met Hilko samen. Zo’n contract voelt toch als een commitment, nu moet ik het ook echt gaan waarmaken... Maar het komt goed, ik voel het aan m’n water 🤗 gewoon doorschrijven... PS oh en de titel wordt zonder &-teken, dus gewoon JA zeggen JA doen!

 • Hoe meer je jezelf ziet, hoe meer je jezelf vertrouwt en respecteert, hoe meer je jezelf waardeert. En die zelfwaardering maakt je niet meer zo afhankelijk van de waardering van anderen. Waardering wordt dan gewoon fijn om te ontvangen in plaats van nodig ;-)

 • Over jaloezie en hoe dat voor je kan werken

 • Wat voor sprankeltje laat jij achter als je ergens geweest bent? Wat voor energie verspreid jij? Hoe mooi is het als je je daar bewust van wordt, zoiets subtiels zou wel eens je grootste talent kunnen zijn. Dat wat totaal moeiteloos voor je is, sterker nog: wat je misschien amper kunt zien als talent omdat het zo vanzelfsprekend is...

 • Ik ben even zwaar onder de indruk. Ik stelde op LinkedIn een paar dagen geleden een voor totaal normale vraag en kijk dit... 61 reacties én meer dan 11.000 weergaven! Zou m’n vraag toch niet zo normaal zijn? Ben in elk geval blij verrast dat zoveel mensen antwoorden! Waar mag ik jou voor wakker maken?

 • Deze dame, 50 jaar en 11 jaar lang achter de kassa werkend, koos ervoor om haar droom achterna te gaan én hoe! Hoe inspirerend! Mijn boodschap: volg je dromen, je hebt ze niet voor niks én het is nooit maar dan ook nooit te laat! Je hebt elke dag de keuze!

  Customers at Tesco loved going through Mary Byrne’s checkout line. The middle-aged mom treated everyone to snippets of songs as she rang up their purchases. Mary’s voice was quite amazing and her family and friends encouraged her to try her luck on a televised talent show. But Mary had quit sing...

 • Hoppa, een mooi setje boeken vliegt vandaag naar een nieuwsgierige lezeres die zoveel goud in zich heeft en popelt om dat te delven! En ik popel met haar mee... Ben reuze benieuwd wat er na het lezen van alledrie m’n boeken al loskomt 🔥🔥🔥

 • “De kwetsbaarheidsparadox: er wordt zoveel van je verwacht dat je je kwetsbaar gaat voelen, de druk is enorm. Tegelijkertijd worden kwetsbaarheid en gevoelens op het werk niet erg op prijs gesteld. Het draait nu eenmaal om succes en resultaatgericht werken.” Dit is nou precies waar ik graag verandering in aan wil brengen met mijn werk, mijn passie, als spreker, schrijver en businesscoach! I ❤️ it! https://www.mt.nl/business/laat-eens-kwetsbare-kant-zien/544040

  Jezelf kwetsbaar opstellen past in de trend van ‘authentiek leiderschap’: jezelf durven zijn op de werkvloer. Leiders worden niet meer geacht een gepaste afstand te bewaren van hun medewerkers, openheid wordt juist aangemoedigd. Het heeft zeker voordelen, zo kunnen mensen betere en diepere verbi...

 • Wat is het toch uitdagend om je verlangens en behoeften uit te spreken. De angst voor afwijzing ervan ligt dan tenslotte op de loer... Maar... de vervulling ervan ook. Dat ervaar ik zelf dagelijks. Hoe meer ik uitspreek wat ik fijn zou vinden, hoe meer ik revies dat pontvang 😉 Wanna try?

 • Deze week weer aan de slag met... m’n favoriete onderwerp: Van hokjes naar puzzelstukjes in diverse vormen: coaching, aanvragen voor lezingen bespreken én schrijven! Yes!


Op Twitter

© 2017 PureHuman - YourHosting Huisstijl:Dutch Design with Lemon         Foto's:Eef Ouwehand
Powered by WishList Member - Membership Software